Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 3 jocuri distractive pentru drumuri cu mașina

3 jocuri distractive pentru drumuri cu mașina

„Mai e mult?”, „Cât mai e?”, „Am ajuns?” Nici nu ați început drumul bine, că cel mic a și început să-și manifeste nerăbdarea. De aceea, îți propunem câteva jocuri distractive pentru drumuri cu mașina care îl vor ține ocupat (măcar un timp).

10, în două
Pe rând, fiecare îi provoacă pe ceilalți să numească 10 lucruri dintr-o anumită categorie – personaje din desene animate, rase de câini, animale din pădure. Jucătorii au la dispoziție două minute pentru a completa lista de 10. O alternativă pentru ca jocul să fie mai complicat este ca cele 10 lucruri să fie numite în ordine alfabetică.

Cântă și tu
Primul jucător le cântă celorlalți refrenul unui cântecel  – unul simplu, ca de exemplu Vulpe, tu mi-ai furat gâsca sau Rățuștele mele. Următorul jucător trebuie să repete refrenul, mai puțin ultimul cuvânt. Cel care urmează, la fel – repetă refrenul, dar de data aceasta mai puțin ultimele două cuvinte. Și tot așa. O să vezi, e destul de dificil! Fiecare trebuie să reușească din prima, altfel iese din joc. Jocul continuă până când, rând pe rând, se elimină toate cuvintele din refren.

Eu văd…
Fiecare jucător își alege o culoare din cele pe care le au mașinile care trec pe lângă voi în decurs de un minut. Apoi încearcă să zărească pe drum 25 de obiecte care să aibă culoarea respectivă. În momentul în care jucătorul observă un lucru în culoarea aleasă, el trebuie să anunțe cu voce tare, așa încât ceilalți jucători să aibă timp să verifice. Câștigă cel care reușește să găsească cele mai multe obiecte în timp de cinci minute.
Tu ce jocuri distractive pentru drumuri cu mașina poți recomanda celorlalte mămici? Cum îți ții puiul ocupat pe mașină?
Sursă: revista MAMI, iulie 2016, Foto: www.pixabay.com
 

Comments

comments