Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 3 solutii impotriva durerilor nou-nascutului

3 solutii impotriva durerilor nou-nascutului

Imediat dupa ce paraseste sala de nasteri, nou nascutul este supus la o sumedenie de teste si va primi vaccinuri extrem de importante pentru sanatatea lui. Numai ca toate intepaturile sunt dureroase, iar nou-nascutii au o sensibilitate crescuta la durere.

In maternitate, la o ora dupa nastere, bebelusul va primi portia de vitamina K, iar mai apoi, dupa aproximativ patru zile, majoritatea vor fi injectati cu vaccinul BCG (antituberculoza). Un alt motiv de plans din durere este testul Guthrie, care se face tot in maternitate, si care presupune o mica intepatura in calcaiul bebelusului, pentru a i se recolta doua-trei picaturi de sange. Testul este foarte important in vederea diagnosticarii unei boli genetice numite fenilcetonurie, este gratuit si obligatoriu. Asadar, un nou-nascut primeste cel putin trei intepaturi in patru zile.

Cum poti ajuta nou-nascutul

  • Specialistii recomanda asezarea copilului la san. S-a dovedit ca aceasta procedura este foarte eficienta impotriva durerii.
  • Daca exista riscul sa nu ai lapte imediat dupa nastere, treci la inlocuirea lui cu formule de lapte care vor avea acelasi efect. Cand papa, se linisteste.
  • Inmoaie o tetina in glicerina. Gustul puternic, dulce, ii va ameliora durerea si o va face suportabila.

NU sunt recomandate cremele cu anestezic local, deoarece ii pot produce nou-nascutului iritatii sau reactii adverse.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns