Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 3 specialiști care îți pot oferi sprijinul dorit în perioada postnatală

3 specialiști care îți pot oferi sprijinul dorit în perioada postnatală

Nașterea este un eveniment absolut minunat din viața fiecărei femei, iar venirea unui copil pe lume marchează începerea unui nou capitol pentru mămici. Pentru că sunt o mulțime de lucruri noi de procesat, se întamplă de foarte multe ori ca acestea să se simtă copleșite de toate responsabilitățile pe care barza le aduce la pachet cu micuța minune.
De aceea, sprijinul familiei este extrem de important în această perioadă postnatală, pentru ca mămica să se simtă protejată la rândul ei. Însă sunt cazuri în care este nevoie de mai mult decât iubirea necondiționată a familiei, pentru ca femeile care abia au născut să treacă cu bine prin lunile de după naștere. De aceea, contactul cu specialiști capabili să ofere sprijin și consiliere este extrem de recomandat. Despre asta vom discuta chiar acum.

Psihologul

La câteva zile după naștere, foarte multe mămici pot resimți din plin un șoc emoțional asociat cu evenimentul recent din viața lor, caracterizat prin anxietate, lipsa poftei de mâncare, insomnii, interes scăzut față de copil, episoade frecvente de plâns etc. Depresia postnatală este un lucru firesc, determinat de o situație complet nouă din viața sa, precum și de nivelul de hormoni din organism.
Dialogul cu un psiholog este extrem de recomandat în acest caz, pentru că un specialist le poate face pe proaspetele mămici să vorbească despre emoțiile pe care le resimt după naștere. Depresia postnatală nu trebuie ignorată, pentru că poate afecta mămica și bebelușul, în egală măsură.

Nutriționistul

După naștere, foarte multe mămici își doresc să revină la greutatea pe care o aveau înainte de sarcină. Însă cum alăptarea este deja un factor destul de solicitant pentru organism, recomandăm vizita la un specialist pentru a stabili împreună o dietă corectă, atât pentru bebeluș, cât și pentru mămică. Femeile care abia au născut și vor deja să treacă la slăbit, trebuie să țină cont de faptul ca o dietă echilibrată este extrem de importantă pentru sănătatea lor. De aceea, nutriționistul poate oferi un plan eficient de acțiune, împărțit pe un interval de 6 luni ( de la perioada nașterii ), luând în calcul factori precum: necesarul de calorii de care bebelușul are nevoie prin alăptare, greutatea mamei, reacțiile alergice ale acesteia la diferite alimente etc.

Antrenorul de fitness

Încă un specialist extrem de important în perioada postnatală este trainerul personal. Împreună cu acesta, proaspăta mămică poate urma un program de exerciții specifice, însă raportate la dieta pe care nutriționistul i-a recomandat-o deja. Programul de antrenamente nu trebuie să înceapă mai devreme de o lună de la naștere, iar respectarea unui orar strict de activități fizice poate contribui din plin la obținerea unui organism de invidiat, precum și la combaterea depresiei postnatale.
Dacă și tu ai născut de curând și îți dorești să iei legătura cu unul dintre specialiștii pe care ți i-am recomandat mai sus, însă cheltuielile cu sarcina îți încurcă puțin planurile, află că se pot obține credite online pentru o finanțare cuprinsă între 100 și 2000 de lei. Așa că profită rapid de această sumă de bani, pentru a rezolva orice urgență ce poate apărea în perioada postnatală.
sursa Digital workforce
sursa foto: https://www.pexels.com

Comments

comments