Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 4 complicatii la nastere

4 complicatii la nastere

Majoritatea naşterilor decurg fără probleme, dar există şi situaţii în care apar şi complicaţii. Iată, în continuare, câteva complicaţii la naştere care pot să impună chiar cezariana.

Complicaţii la naştere

Poziţia fătului Spre sfarşitul lunii a şaptea de sarcină, fătul se întoarce cu capul în jos, aceasta fiind cea mai confortabilă poziţie pentru a se naşte. În majoritatea cazurilor, reuşeşte să ia poziţia corectă pentru naştere (faţa şi creştetul sunt spre spatele mamei, iar bărbia este lipită de torace), dar sunt şi excepţii, în aceste situaţii poziţiile fătului la naştere îngreunând travaliul şi putând să determine naşterea prin cezariană: este poziţionat cu fruntea, faţa sau fesele înainte, este pe o parte sau cu un umăr înainte.
Încetinirea contracţiilor şi a travaliului, în acest caz fiind nevoie ca medicul să-ţi stimuleze travaliul.
Stresul fetal În cazul în care sunt semne de suferinţă fetală şi medicul consideră că scoaterea fătului din burtică este prioritară, dacă naşterea naturală nu este posibilă, se va apela tot la cezariană.
Prolaps de cordon ombilical Cordonul ombilical alunecă prin colul deschis şi prin vagin înaintea copilului şi poate fi comprimat sau strivit pe canalul naşterii, suprimând alimentarea cu oxigen când copilul mai are încă nevoie de el.
Foto: Guliver/ Thinkstock
 

Comments

comments