
Include-le, într-o formă sau alta în alimentaţia ta şi a familiei, şi nu veţi avea decât de câştigat! Descoperă, în continuare, şi câteva sugestii pentru a beneficia din plin de proprietăţile lor remarcabile prin care întăresc imunitatea.
Sănătate din plante: întăreşte-ţi imunitatea cu ingredientele naturii
Ghimbir
Cu gust picant, dar delicios, ghimbirul reduce febra şi calmează durerile de gât, are efect expectorant, circulaţia sângelui şi desfundă sinusurile. Circulaţie îmbunătăţită înseamnă că o cantitate mai mare de oxigen ajunge la ţesuturi, stimulând eliminarea toxinelor. Studiile au arătat că rădăcina de ghimbir este eficientă în prevenirea şi tratarea gripei. Este, de asemenea, extrem de util în cazul durerilor de stomac, greţurilor şi durerilor de cap.
Sugestie Dacă te simţi slăbită şi vrei să dai o mână de ajutor sistemului imunitar, prepară un ceai de ghimbir. Taie câteva felii dintr-o rădăcină de ghimbir proaspăt, pune-le într-un vas cu apă şi lasă amestecul să fiarbă. Înainte de a bea, toarnă câteva picături de suc de lămâie.
Usturoi
Alicina stimulează sistemul imunitar în lupta contra infecţiilor virale, fungice şi bacteriene. Usturoiul distruge rinovirusul uman, cel care provoacă răceli, gripa comună şi viroze respiratorii.
Sugestie Deoarece alicina este eliberată atunci când usturoiul este tocat, tăiat sau zdrobit, lasă-l timp de 10 minute după ce este tocat şi doar apoi adaugă-l în mâncare sau în salată.
Ceapă
Ceapa, ca şi usturoiul, conţine alicină şi quercitină care ajută la fragmentarea şi eliminarea mucusului şi stimulează sistemul imunitar. Stimulează circulaţia sângelui şi transpiraţia.
Sugestie Dacă vei consuma ceapă crudă în primele ore de la apariţia primelor simptome de răceală sau gripă vei oferi un ajutor important sistemului imunitar.
Citricele
Adăugate în dieta, acestea un rol important în lupta împotriva răcelii şi gripei, graţie conţinutului bogat în vitamina C. Cel mai indicat mod de a te bucura de citrice este să le consumi întregi.
Sugestie O soluţie o reprezintă şi sucul proaspăt preparat (nu cel pe care-l găseşti pe rafturile sau în frigiderele magazinelor, cu termen lung de valabilitate).
Tu ce metode foloseşti pentru a-ţi întări imunitatea?
Foto: Guliver/ Thinkstock