Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 4 reguli importante pentru siguranța copiilor acasă

4 reguli importante pentru siguranța copiilor acasă

Acasă este locul în care copiii cresc și învață, locul în care găsesc confort, dragoste și îngrijire. Aici ei pot experimenta și explora lumea din jurul lor. O locuință poate avea pericole ascunse, iar accidentările celui mic nu vor întârzia să apară. Prin urmare, este important să îți iei măsurile de precauție pentru o bună siguranță a copiilor acasă. Află din rândurile de mai jos riscurile existente pentru a le elimina. Chiar și atunci când crezi că ai inlăturat toate pericolele, se poate întâmpla ca cel mic, pur întâmplător să cadă. De aceea, supravegherea este un element cheie pentru siguranța copiilor.
De asemenea, pe măsură ce copilul crește și învață a se cățăra, trebuie să fii în alertă pentru noi pericole. Pe lângă a crea un mediu sigur și a îl supraveghea pe micuț, este necesar să îl înveți ceea ce este sigur și ceea ce nu are voie să atingă.

  1. Acoperă toate prizele și cablurile

Ferește-i pe cei mici de orice posibil șoc electric prin acoperirea prizelor electrice cu ajutorul unor capace din plastic. Exista produse pe piață menite să ofere tocmai această siguranță copiilor, un renume l-au câștigat deja cunoscutele prize modulare Vimar.
Repară cablurile electrice deteriorate și izoleaza sau fixează firele cu ajutorul unei carcase pentru a le acoperi. Învață-l pe cel mic despre pericolele șocului electric și spune-i că nu are voie să atingă nici unul dintre aceste elemente cu mâinile ude.

  1. Păstreaza produsele cu un conținut chimic cât mai departe

De la detergent la deodeorant, multe produse de uz caznic sunt potențial otrăvitoare pentru copii dacă sunt înghițite. Pentru a îl proteja pe cel mic, privește din perspectiva înălțimii lui, chiar dacă este nevoie să mergi în genunchi pe podea pentru a vedea toate punctele de atractie. Încearcă pe cât de mult posibil să le îndepărtezi din raza lui vizuală.
Păstrează produsele de curățenie în cutiile lor originale, dacă le ții în recipiente pentru alimente sau în bucătarie, conținutul lor ar putea fi confundat.
Punga de medicamente o poți încuia într-un dulap, iar cosmeticele nu le lăsa la îndemână. Celor mici le place să își imite părinții, iar parfumul, apa de gură, lacul de unghii, acetona sunt dăunatoare celui mic.

  1. Lasă cât mai mult spațiu liber în pătuț

Patul în care doarme cel mic trebuie să fie cât mai gol, deoarece pernele moi, pufoase, jucăriile de pluș pot acoperi accidental nasul și gura unui copil, restricționând capacitatea acestuia de a respira. Prin urmare, păstrează patul celui mic cât mai gol posibil. Folosește o pătură ușoară și împinge-o sub saltea astfel încât să formezi un buzunar. Pătura trebuie să ajunga doar până la pieptul bebelușului, astfel încât să nu poată fi trasă peste cap. Pe măsură ce vremea devine mai răcoroasă, îmbracă-l pe cel mic mai gros, în loc să suplimentezi păturile cu care îl invelești.

  1. Ține la distanță obiectele mici

Multe probleme apar din cauza alimentelor sau a obiectelor care blochează căile respiratorii, provocând sufocarea. Mesele celui mic trebuie compuse din bucăți cât mai mici. Semințele, alunele, nucile, bomboanele mici, morcovii, popcornul sunt alimente care nu trebuie să fie la îndemâna copiilor micuti.
Obiectele de dimensiuni reduse, cum ar fi monedele, nasturii, bijuteriile, bilele mici, șuruburile trebuie depozitate departe de locul în care își desfășoară cea mai mare parte din zi un copil, tocmai pentru a evita sufocarea accidentală.
Un pericol îl reprezintă și conținutul unei genți. Copiii sunt foarte curioși să afle ce se ascunde în poșeta bunicii, însă monedele, medicamentele, chibriturile sau alte obiecte ascunse pot fi periculoase pentru un copil mic. Atunci când o rudă sau o cunoștință vine în vizită, asigură-te că lucrurile ei nu sunt aproape de copil.
Sursa foto: Simplymaid.com.au
Sursa: Agentia Digital workforce
 

Comments

comments