Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 4 sfaturi pentru primele zile cu bebelus

4 sfaturi pentru primele zile cu bebelus

4 sfaturi pentru primele zile cu bebelus

  • Prioritizează. Nu te neglija şi nu te pune pe ultimul loc nici în primele zile cu bebeluş, nici mai încolo! Nu e nimic egoist în a face asta atât în timpul sarcinii, cât și a perioadei de după naştere. Poţi să ai grijă de puiul tău doar dacă eşti sănătoasă, fericită și ajutată de cei din jur. El nu are nevoie de o mămică obosită, slăbită şi cuprinsă de depresia postpartum. Asta înseamnă să te odihnești, să te hidratezi și să mănânci corect, să fii calmă şi să ceri ajutor atunci când simţi nevoia.
  • Ai grijă de alimentaţie. Cel puțin un fel de mâncare pe zi plănuit şi pregătit din timp te ajută foarte mult. Când ai timp liber, poți să gătești mâncare și să o congelezi (sau să congelezi surplusul) și nu ezita să ceri şi ajutorul familiei.
  • Stabilește limite. Familia și prietenii sunt, cu siguranță, entuziasmați de bebeluș şi vor să-l cunoască! Stabileşte un program de vizite după cum simţi că îţi este mai bine. Unii părinți sunt gata să prezinte noul născut lumii încă din primele zile după naștere, alții vor să aștepte mai mult, chiar câteva săptămâni. De tine depinde felul în care organizezi programul.
  • Cere ajutor. Nu trebuie să faci totul singură, spune de ce ai nevoie. Nu este o rușine să spui că nu te descurci. Vei fi surprinsă cât de multe persoane vor dori să te ajute – rude, prieteni, vecini sau chiar colegi. Deci, nu ezita să ceri ajutorul, mai târziu s-ar putea să întorci acest serviciu.

Adaptare de Adina Gruia, sursă: material publicat pe Parents.com, Foto: www.pixabay.com

Comments

comments