Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 4 sugestii pentru o fotografie reușită cu Moș Crăciun

4 sugestii pentru o fotografie reușită cu Moș Crăciun

De-abia aștepți să vezi reacția copilului când se va întâlni cu Moș Crăciun? Pregătește-te, căci se prea poate ca, în loc să reacționeze prin hohote de râs, să izbucnească în hohote de plâns!

Vorbiți în prealabil despre Moș Crăciun Înainte de a-l întâlni sau de a-i primi vizita, citește-i celui mic niște povești cu Moș Crăciun. Copiilor, de obicei, li se spune să nu vorbească cu străinii, așa că e mai bine să-i explici cine e Moșul, de ce e în siguranță cu el și că poate vorbi cu el câteva minute. Fă-l să se simtă în siguranță, spunându-i că vei fi lângă el tot timpul.

Observați puțin locul Lasă-l să privească la ceilalți copii care-și fac poze cu Moș Crăciun. Oferă-i șansa de a lua el decizia, întrebându-l dacă vrea și el o poză, dacă vrea să-l țină de mână sau să-i ceară cadouri – îi va da mai multă siguranță să știe că hotărârea e a lui.
Faceți poza împreună În cazul în care micuțul tău nu vrea să se despartă de tine nici măcar pentru câteva minute, faceți fotografia cu Moș Crăciun împreună.
Dacă micuțul tău nu este pregătit pentru a merge la Moș Crăciun și a face o fotografie cu el, gândește-te că vor mai fi și alte sărbători la care puteți relua încercarea, cu din ce în ce mai mult succes!

Sfatul revistei Mami
Dacă suspectezi că micuțului tău îi va fi teamă de grăsunul moș, încearcă să-i faci cunoștință cu el: Uite, Matei, el este Moș Crăciun. A venit de departe ca să aducă daruri copiilor. Și explică-i fiecare pas: Te voi așeza în brațele lui și tu-i vei șopti moșului ce-ți dorești de la el, iar eu voi fi alături, să-ți fac o poză. În cazul în care, atunci când momentul magic sosește, băiatul suspină mai ceva ca la vaccinul antigripal, nu insista! Nu te vei alege cu o poză anul acesta, dar măcar vei avea un copil liniștit. Și la anul, ai șansa de a mai încerca o dată. Cine știe, poate piciul tău se va împrieteni cu Moș Crăciun mai întâi din poze, până la întâlnirea față în față.
Foto: Guliver/ Thinkstock; Surse: revista MAMI, decembrie 2013, Todaysparent.com; Adaptare: Adina Gruia

Comments

comments