Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 accesorii și jucării care ajută dezvoltarea fizică și mentală a bebelușului tău

5 accesorii și jucării care ajută dezvoltarea fizică și mentală a bebelușului tău

În prezent, avem la dispoziție o mulțime de jucării pentru copiii, însă unele îl vor ajuta în dezvoltarea sa mult mai mult decât altele. Iată care sunt acestea și cum îl ajută ele pe bebelușul tău.
 

  • Premergătorul

 
Premergătorul este util atât pentru părinți, cât și pentru copii. El îi ajută pe copii să se obișnuiască să stea în poziție verticală, în picioare, iar părinții vor fi siguri că el nu se lovește în timp ce explorează toată casa. Este o jucărie ce le place extrem de mult copiilor și o modalitate de a-i avea mereu în preajmă pe cei mici, care ne pot urma peste tot prin casă, cu ajutorul lui.
El este recomandat a fi folosit după vârsta de 6 luni și este un accesoriu pe cât de util, pe atât de distractiv pentru copii. Pe acest site ai la dispoziție o mulțime de modele de premergătoare, în mai multe culori și pentru orice vârstă. Tot acolo vei găsi și modele multifuncționale, în mai multe trepte și prevăzute cu tăvițe cu jucării, spre încântarea micuțului tău.
 

  • Jucăriile de sortat

 
Jucăriile care implică sortarea obiectelor după formă, mărime sau culoare îi vor potența dezvoltarea cognitivă copilului tău. În afară de faptul că învață să apuce lucrurile cu mânuța, bebe va învăța care e diferența dintre un cub și o sferă și, treptat, va deprinde să le ordoneze după mărime.
Astfel de jucării pot fi utilizate de către bebeluși încă de la 6 luni, atâta vreme cât piesele sunt mai mari și nu există riscul ca cel mic să le bage în guriță și să se înece cu ele. Joacă-te împreună cu el și arată-i ordinea potrivită, vei observa că în scurt timp le va face perfect din prima.
 

  • Mingile

 
Clasica minge nu ar trebui să lipsească din arsenalul de jucării al unui copil. Ea contribuie la dezvoltarea motorie a micuțului, deoarece îl va impulsiona să meargă de-a bușilea după ea și să o rotească pe covor. Nu ar trebui să subestimezi utilitatea acestei jucării cu care ne distram și noi pe vremea noastră.
Nu îi achiziționa mingiuțe foarte mici, se va plictisi repede de ele și s-ar putea să te împiedici tu însăți prin casă de ele. Optează pentru mingi mai mari decât palma lui și din materiale moi și ușoare, astfel încât să le poată manevra.
 

  • Jucăriile de împins

 
Jucăriile compuse dintr-un mâner lung și un accesoriu rotitor, pe care copiii îl urmează prin casă sunt mai utile decât ai crede. Ele îl impulsionează pe bebe să meargă după ele, iar unele scot diverse zgomote sau se mișcă odată cu roata, fapt ce îl va fascina pe prichindelul tău.
Același gen de jucărie o aveam și mulți dintre noi în copilările, însă modelele de acum sunt mai complexe și mult mai distractive, față de cele rudimentare cu care ne umpleam noi timpul. Ele diferă în funcție de vârsta și înălțimea copilului și pot fi folosite atât în casă, cât și în parc.
 

  • Puzzle-urile

 
Puzzle-urile ocupă un loc special în lista jocurilor educative.  Bineînțeles, ele trebuie alese după competențele copilului și nu trebuie să fie nici prea ușoare, însă nici prea complicate. De obicei, aceste jucării au mențiuni legate de vârsta recomandată chiar pe ambalaj, așa că te poți ghida după ele.
Puzzle-urile compuse din 4-6 piese, de dimensiuni mai mari și care ilustrează desene simple pot fi folosite chiar și de bebeluși. Ele îi stimulează dezvoltarea cognitivă și chiar dacă la început nu va reuși să potrivească imaginile foarte bine, după câteva încercări suntem siguri că va izbuti.
Trebuie să ținem minte faptul că la vârste fragede copiii au o capacitate extraordinară de învățare și memorare. De multe ori a fost comparat creierului copiilor cu  un burete care absoarbe orice informație pe care o primește, așa că trebuie să profităm de această perioadă.
Care dintre accesoriile și jucăriile prezentate de noi ți se par cele mai atractive? Copilul tău le are pe toate?
 
Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments