Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 afecţiuni cu 5 tipuri diferite de tuse

5 afecţiuni cu 5 tipuri diferite de tuse

Copilașul tău tușeșete, tușește și nu se mai oprește și ție ți se frânge inima când asiști la suferința lui. Oricât de mult îţi doreşti să-i vii imediat în ajutor, fii precaută! Tusea este diferită și că necesită tratament diferit, în funcție de tipul ei – convulsivă, uscată, productivă.

În articolul Ce încearcă să-ți spună tusea copilului, publicat de Parents.com, pediatrul Daniel McGee enumeră cinci afecțiuni și tipul de tuse asociat acestora.
Tuse lătrătoare De vină ar putea fi crupul, o infecție virală a căilor respiratorii superioare care provoacă inflamarea internă a gâtului, împiedicând respirația normală. Tusea aspră, lătrătoare, respirația șuierătoare și răgușeala sunt trei dintre simptomele crupului.
Tuse convulsivă Poate fi un simptom de pertussis (tuse convulsivă), provocat de bacteria Bordetella pertussis. Aceasta determină o respirație dificilă, iar inspirația dificilă este însoțită de o convulsie cu o sonoritate ridicată, în forțarea de a respira. Copilul își poate schimba culoarea, devenind albăstrui la față.
Tusea sacadată Tusea repetitivă, cu sunet scurt, sacadat este semnul unei infecții pulmonare (pneumonie), mai ales la sugari.
Tusea uscată poate fi un simptom al astmului, o afecțiune a plămânilor (Dâde asemenea poate fi semnul unor alergii la praf, fum de țigară, sau poate fi provocată de aerul uscat).
Tusea umedă (productivă) Cel mai probabil este vorba de o răceală comună, cu eliminare de mucozități.
Dragă mami, atenție! Prin intermediul acestui articol, care este doar o scurtă trecere în revistă a unor afecțiuni, am încercat să arătăm câte feluri de tuse sunt și cât de diferite pot fi problemele pe care le semnalează. Prin urmare, nu încerca să pui singură diagnosticul copilului tău! Nu-i administra după ureche antitusive și remedii naturiste deoarece îi poți face mai mult rău.
De pildă, tusea uscată, fiind iritativă, necesită tratamente care au efect emolient, antitusiv, calmant, dar cea productivă are nevoie de tratament fludifiant, expectorant, care facilitează eliminarea mucozităţilor. Prin urmare, starea sănătății și tusea copilului trebuie evaluate doar de medic, doar acesta fiind în măsură să pună diagnosticul și să stabilească tratamentul adecvat!
Editor: Adina Gruia, Foto: www.pixabay.com, Sursa: www.parents.com
 

Comments

comments