Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 alimente benefice în alăptare

5 alimente benefice în alăptare

Aceste alimente, benefice în alăptare, pe lângă faptul că stimulează lactația, influențează în mod pozitiv calitatea laptelui matern, factor esențial pentru sănătatea puiului tău.

Oul de prepeliță 
Este un aliment complet, care oferă aproape toate nutrimentele importante de care organismul are nevoie într-o zi. Ajută nu doar la stimularea lactației, dar și la întreg procesul de vitalizare a organismului după naștere. 100 g de albuș și gălbenuș conțin 13 g de proteinee, 64 mg calciu, 3,7 mg fier, 226 mg fosfor, 132 mg potasiu, 13 mg magneziu, dar și vitamine din complexul B și vitamina D3. Consumă ouă de prepeliță regulat!
Fulgi de ovăz
Reprezintă cel mai cunoscut aliment lactogen, asta și pentru că un castron de fulgi de ovăz cu lapte poate fi reconfortant. Mama se relaxează și, astfel, organismul eliberează oxitocină, hormon important în alăptare. Ejecția laptelui se face mai ușor, astfel bebelușul va primi mai mult lapte.
Morcov
Este o sursă bogată de vitamina A, are efect antiîmbătrânire și ajută la menținerea frumuseții pielii. Consumă-l sub formă de suc, câte 200 ml de două ori pe zi, sau morcovi cruzi pentru a stimula lactația. Fiind bogați în vitaminele A, B, C și E, dar și în calciu, fier, magneziu, potasiu, sodiu, cupru, mangan, zinc, seleniu, proteine, lipide, carbohidrați și fibre, morcovii nu ajută doar glandele mamare să producă lapte mai mult, ci și mai bun. Consumă sucul seara și dimineața.
Mărar
Plantă aromatică folosită ca și condiment în bucătărie, mărarul proaspăt stimulează lactația influențând în mod pozitiv calitatea laptelui matern, protejând bebelușii de colici. Poți folosi mărarul în mâncare, dar și adăugat (suc proaspăt) în fresh-uri din frunze verzi, măr și morcov.
Grăsimi și uleiuri de calitate (vegetale)
Cele care conțin acizi grași esențiali și Omega-3 pot încuraja producția de lapte. De altfel, grăsimile sănătoase sunt o componentă-cheie a laptelui matern și sunt esențiale în producerea hormonilor care ajută la reglarea producției de lapte. O dietă bogată în acizi grași esențiali va produce mai mult lapte nutritiv, astfel că Omega-3 și uleiul de cocos, de exemplu, ar trebui să existe în meniul tău zilnic.
Sursă: revista MAMI, iulie 2016, Foto: 123RF
 

Comments

comments