Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 cadouri pe care orice copil își dorește să le primească

5 cadouri pe care orice copil își dorește să le primească

Alegerea celor mai potrivite cadouri pentru copii este o adevărată provocare pentru părinți, dar și pentru rude și prietenii de familie. Din fericire, există multe opțiuni, pentru toate gusturile și buzunarele, dar, totuși, cum alegi cadoul potrivit?
Orice copil se va bucura foarte mult să primească un cadou. Indiferent că este un cadou pentru ziua lui, de Moș Crăciun sau oferit ca recompensă pentru câștigarea unui concurs la școală sau la grădiniță, însă darul trebuie ales cu multă grijă. Ca să găsești cel mai inspirat cadou trebuie să ții cont de vârsta copilului, dar și de înclinațiile și pasiunile sale. Spre exemplu, pentru un copil care adoră să meșterească poți cumpăra un joc LEGO, iar pentru unul care este pasionat de muzică un cadou bun pot fi niște căști audio pentru copii de la Mirakids.

Cadouri ideale pentru copiii de orice vârstă

Pentru copiii mai mici, care au până în 5 ani, cele mai inspirate cadouri sunt cele mai le stimulează creativitatea și îndemânarea. Și aici însă trebuie să ții cont de preferințe.

1. Jucării

Cele mai apreciate cadouri și totodată cea mai sigură alegere sunt jucăriile. Desigur, nu trebuie făcută o diferențiere. Atât fetițele, cât și băiețeii vor fi încântați să primească o păpușă, un animal de pluș, o carte de colorat, un joc LEGO sau, dacă este interesat de experimente științifice, va adora să testeze un microscop sau un telescop.

2. Haine cu personajul preferat

Hăinuțele frumoase sunt un alt cadou inspirat, care îi vor bucura pe copii. O fustiță sau o rochiță draguță vor fi cu siguranță bine primite, la fel ca un tricou cu personajul preferat.

3. DVD cu desene animate sau cărți

Nu vei da greș nici dacă le vei oferi cadou un DVD cu filmul sau cu desenele animate preferate. Dacă nu te numeri printre apropiații familiei, e mai bine să-i întrebi înainte pe părinți ce personaje preferă cel mic și care este povestea lui preferată. Copiii mai mari vor fi cu siguranță bucuroși să primească niște cărți și enciclopedii speciale pentru cei mici, scrise pe înțelesul lor și ilustrate cu multe poze frumoase.

4. Accesorii pentru sportul pe care îl practică

O altă idee bună o reprezintă cadourile legate de sporturile adorate de copii. Astfel, dacă îi place să patineze, se va bucura să primească o nouă pereche de patine. Dacă schiază, niște clăpari noi sunt alegerea perfectă, mai ales că încălțămintea le rămâne repede prea mică și trebuie schimbată. Poți cumpăra și o minge, o rachetă de tenis, un costum de înot sau o bicicletă, în funcție de preferințele celui mic.

5. Căști audio pentru copii sau alte gadgeturi

Dacă micuțul e pasionat de muzică, îi poți face cadou un set de căști audio pentru copii. Acestea sunt comode, practice și frumos colorate. Un alt avantaj al căștilor audio pentru copii îl reprezintă modul prin care părintele poate alege dintre mai multe setări ale volumului. În acest fel auzul celui mic va fi protejat.
Spre exemplu, volumul maxim poate fi setat la 94 de decibeli, la 85 de decibeli sau la doar 75 decibeli. Cu aceste căști, cel mic va putea asculta muzica sau va urmări filmul sau desenele animate preferate fără să deranjeze pe nimeni. În plus, căștile audio pentru copii sunt rezistente, chiar și la o utilizare intensă.

Tot la capitolul gadgeturi, dacă cel mic e pasionat de jocuri și de tehnologie, îi poți cumpăra o tabletă, un smartwatch sau o consolă de jocuri. Desigur, asta dacă dispui de un buget mai generos. Dacă nu, o pereche de căști pentru copii sau o jucărie mai deosebită poate fi un cadou foarte potrivit.
Indiferent ce cadou vei alege, nu uita că trebuie să ții cont de vârsta micuțului și de pasiunile lui. Dacă nu este interesat de obiectul pe care îl va primi, toată cheltuiala pe care ai făcut-o va fi în zadar. Cel mai simplu este să-i întrebi pe părinți sau pe bunici ce și-ar dori micuțul. Iar dacă e vorba chiar de piticul tău, poți discuta cu el și, cu multă diplomație, poți afla ce ar vrea să primească.
Sursa: Digital Workforce
Surse foto: Pixabay, Unsplash

Comments

comments