Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 exerciţii care ajută proaspăta mămică să-şi reintre în formă

5 exerciţii care ajută proaspăta mămică să-şi reintre în formă

#1 Fă yoga
Yoga este ideală atât pentru muşchi, flexibilitate şi postura corpului, cât și pentru relaxare (exact de ce au nevoie noile mămici). Și nici nu e nevoie să pleci de acasă pentru a face asta, sunt multe site-uri de yoga sau tutoriale pentru proaspetele mame postate pe acest canal, cu instrucțiuni pentru exerciții de 30 de minute.

#2 Trage un pui de somn
Deși poți fi tentată să faci o grămadă de treburi când cel mic doarme, încearcă să-i urmezi exemplul dacă te simți obosită. Însă dacă tot ești în pat, poți face exerciții Kegel sau de respirație profundă, în cursul cărora să-ți încordezi mușchii abdominali, împingându-i spre coloana vertebrală, atunci când expiri. Aceste exerciţii întăresc mușchii pelvisului și ai abdomenului.
#3 Urcă scările
În loc să folosești liftul, urcă scările pe jos. Îţi vei antrena muşchii picioarelor.
#4 Imaginează-ți că urci un munte.
Există anumite exerciții/ activităţi care implică foarte multe grupe de mușchi – alpinismul este un exemplu bun. Tu poți încerca să faci asta pe orizontală: aşază-te în poziție de flotare, cu brațele întinse și depărtate puțin mai mult decât umerii, şi trage pe rând câte un genunghi la piept, lăsându-l pe celălalt întins în spate. Pentru mai multă intensitate, poți încerca să faci schimbul de picioare printr-o mică săritură, luându-ți un pic avânt din șolduri. Repetă de 16 ori, câte seturi poți.

#5 Fă sărituri.
Este un alt exercițiu care implică tot corpul, combinând exerciţiul cardio cu agilitatea. Stai drept, în picioare, cu picioarele apropiate și mâinile pe lângă corp, sari cu picioarele depărtate și brațele deasupra capului, apoi revino la poziția inițială. Repetă în serii de câte 30 de sărituri, cât reziști.
Sursă: newparent.com Adaptare Adina Gruia Foto: www.pixabay.com

Comments

comments