Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 idei practice pentru a organiza jucăriile copilului

5 idei practice pentru a organiza jucăriile copilului

Folosește recipiente transparente pentru a ține jucăriile copilului
Copilul tău va găsi mai repede jucăria pe care o caută și nu va mai scotoci în toate cutiile, răsturnând tot ce e în ele.
Folosește etichete (scrise sau desenate)
Aşază jucăriile copilului pe categorii. Pune la un loc jucăriile pufoase, mașinuțele și trenulețele în altă cutie, cuburile de construit vor avea locul lor special, la fel şi Lego. Pe fiecare recipient aplică  o etichetă. În cazul în care copilul tău învaţă să scrie, ajută-l să noteze pe etichete ce categorie de jucării se află în fiecare dintre ele (cuburi, Lego, maşinuţe etc). Dacă este micuţ, lipiţi imagini în loc de etichete – o imagine cu Fulger McQueen pe cutia cu maşinuţe, cu Thomas pe cea cu trenuleţe, cu Winnie de Pluş pe cea cu jucării de pluş.
Folosește-te de spațiul de pe perete
Depozitează şi pe verticală – există sisteme de depozitare tip rafturi, din plasă, care salvează mult spaţiu. Poţi opta pentru nişte rafturi drăguţe şi, de ce nu, inclusiv pentru cârlige decorative. Apropo, te poţi folosi de uscătorul de haine mici, de fomă circulară şi de dimensiuni reduse, pentru a atârna în el, de cârlige, jucăriile micuţe de pluş!
Colţul creativ
Orice cameră are nevoie de un colț creativ – o măsuţă şi un scăunel, suport de creioane, carioci, ceva materiale pentru activităţi creative şi atâta tot. Poţi folosi inclusiv cutii decorate chiar de copil, pictate sau cu abţibilduri lipte de ele, în care să-şi țină mărunțișurile.
Sortează cu regularitate
Nu uita să verfici şi să sortezi cu regularitate jucăriile copilului. O dată la câteva luni împarte ce se păstrează, ce se aruncă și ce se donează și eliberează astfel loc, pentru că apar și jucării noi. Dar cum te sfătuiam în 3 sfaturi pentru a păstra ordinea în camera copilului, încearcă să faci această operaţiune când copilul nu este în preajma ta.
Foto: www.pixabay.com, Editor: Adina Gruia
 

Comments

comments