Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 intrebari despre frumusete in timpul sarcinii

5 intrebari despre frumusete in timpul sarcinii

Dileme despre ritualul de frumusețe al gravidei

Există vreun produs de make-up pe care ar trebui să-l evit în timpul sarcinii?
Din păcate, da. Asta nu înseamnă că nu te poți machia în cele nouă luni de sarcină, ci doar că trebuie să te uiți mai atent la raft. Evită produsele cu parabeni și arome. De asemenea, verifică-ți trusa să vezi dacă există vreun produs expirat și aruncă-l! Dacă ții cont de aceste două aspecte, în rest nu ai nicio problemă, mai ales că machiajul este foarte eficient în a ascunde masca de gravidă.

Mi-au apărut coșuri. E OK dacă folosesc tratamente antiacneice?
Acneea în sarcină e ceva normal, deși nu apare la toate femeile. Dar nu e cazul să dai buzna la farmacie. Unele din ingredientele uzuale folosite în prepararea unor medicamente antiacneice pot cauza defecte de naștere (Roaccutane este interzis). Vorbește cu un dermatolog pentru a-ți descrie produse sigure în perioada sarcinii. Uleiul din arbore de ceai este o variantă naturală eficientă.

Pot folosi scrubul de corp în timpul sarcinii?
Da, dar ai grijă! Asta deoarece pielea ta este mai sensibilă acum și ar trebui să folosești loțiuni, geluri de duș și scruburi speciale, delicate, care să îți protejeze pielea. Produsele care conțin parfum și exfoliant îți pot irita tenul.

Mai pot folosi jacuzzi?
Din păcate, nu. Și asta pentru că îți crește prea mult temperatura corporală, iar acest lucru este periculos pentru dezvoltarea embrionului, în special în primele luni.
Îmi mai pot vopsi părul?
Nu există dovezi care să ateste că acea cantitate mică de substanțe chimice din vopsea ar fi dăunătoare bebelușului. Chiar și așa, unii doctori recomandă ca femeile gravide să folosească vopseaua fără amoniac în primul trimestru. O altă variantă este să-ți faci doar șuvițe în timpul sarcinii.
Sursă: revista MAMI, august 2015, Foto: Guliver/ Thinkstock
 

Comments

comments