Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 lucruri care îți fac viața ușoară. Cum poți câștiga foarte mult timp liber

5 lucruri care îți fac viața ușoară. Cum poți câștiga foarte mult timp liber

Timpul liber este foarte important pentru fiecare mămică, de aceea ne-am gândit să-ți oferim câteva sfaturi menite să te ajute să te organizezi mai bine.
Fiecare mamă vrea să atingă perfecțiunea și suntem aproape sigure că nu ești o excepție. Știm că tinzi să te abandonezi pe tine însăți și să renunți la micile plăceri care făceau deliciul serilor de demult, însă există câteva lucruri pe care ai putea să le cumperi sau să le faci pentru a te organiza mai bine și pentru a câștiga timp liber pentru tine în fiecare zi:

O pompă manuală pentru sân

Când te simți confortabil și ești foarte relaxată, laptele tău curge mult mai ușor, de aceea ar trebui să cumperi o pompă manuală pentru sân. Pe piață există, însă, foarte multe tipuri de pompe manuale. Tu ai, cu siguranță, nevoie de o pompă cu un design unic, astfel încât laptele să curgă direct de la sân în biberon, chiar și atunci când te afli în poziție verticală. O poziție de ședere comodă și o stare relaxată în timpul utilizării pompei ajută în mod natural la o colectare mult mai ușoară a laptelui.
Mai mult decât atât, unele pompe sunt dotate cu o pernă moale de masaj pentru o senzație de căldură, cu o textură nouă și catifelată, creată pentru a se potrivi în mod confortabil pentru cele mai multe dintre mămici, deci inclusiv pentru tine. În plus, pompa ideală are un design ușor și compact și este mult mai ușor de curățat, datorită unui număr mai mic de componente separate, așa cum este această pompă manuală pentru sân. O pompă ușor de utilizat te ajută să alăptezi oricând, cu multă ușurință, și astfel economisești o mulțime de timp.

Veselă de unică folosință

Dacă ne întrebi pe noi, spălatul vaselor este acea activitate pe care trebuie să o desfășori atunci când ți-ai dori să faci cu totul altceva.
Dacă această scurtă definiție ți se potrivește, renunță la spălatul vaselor. De fapt, renunță la utilizarea veselei clasice și optează, cel puțin pentru o vreme, la vesela de unică folosință. Farfuriile nu se vor mai aduna în chiuvetă, ci la coșul de gunoi (pe care sperăm că îl duce partenerul tău). În plus, copilul tău va avea mai puține opțiuni la îndemână pentru momentele în care simte nevoia să arunce ceva pe gresia din bucătărie.

Te-am convins?

Șervețele umede

Deși utilitatea șervețelelor umede este evidentă, acestea nu pot lipsi niciodată din topul lucrurilor pe care trebuie să le cumperi constant. Avem, însă, o propunere pentru tine: cumpără șervețele umede pentru suprafețe multiple, care te ajută să faci curățenie mult mai repede decât până acum, fără să scoți din debara un întreg arsenal de produse de curățare care pot fi toxice pentru copilul tău.
Cu ajutorul unor astfel de șervețele poți șterge orice pată de pe aproape orice suprafață, inclusiv mobilă și parchet.

Un espressor

Modul în care te trezești dimineața îți influențează starea de spirit pe parcursul întregii zile. De aceea este foarte important ca, după o noapte în care cel mic te-a trezit frecvent, să bei cafeaua liniștită și să te bucuri de 10 minute în compania gândurilor tale. Dacă faci cafeaua la ibric, cele 10 minute au dispărut păzind aragazul. Dacă vei cumpăra, însă, un espressor, vei face cafeaua în mai puțin de un minut și ai șansa de a te bucura, cu adevărat, de câteva minute de liniște în bucătărie sau pe balcon. Atenție, însă, la consumul de cafea în timpul alăptării. Deși nu este interzis de către medici, excesul de cafea nu este recomandat de către specialiști.

Cutii strategice

Cine spunea că femeile nu sunt niște strategi de mare finețe? Cumpără cutii colorate. Nu două sau trei, ci mult mai multe, pe care să le așezi strategic în întreaga casă. Cutiile de o anumită culoare vor fi dedicate unui anumit tip de jucării, cele de altă culoare, altui timp de jucării, până când toate jucăriile au cutia lor.
Când copilul dezlănțuie haosul, îți va fi mult mai simplu să așezi rapid jucăriile în cutii și să faci puțină ordine în casă. Ceea ce dura enorm înainte va ocupa acum mai puțin de cinci minute în fiecare seară.
Foto: shutterstock.com/Frolova_Elena

Comments

comments