
Tu știi să te relaxezi? Iată o întrebare care, la prima vedere, nu pune probleme nimănui. „Desigur că știu să mă relaxez”, vei spune. De fapt, cu toții credem că știm să ne relaxăm. Dar relaxarea în fața televizorului, a calculatorului, tabletei/ smartphone-ului NU este relaxare. În funcție de ceea ce vizionezi sau faci este posibil să devii chiar mai tensionată!
5 soluții pentru relaxare
Fă yoga, dacă e un domeniu care te interesează, respiră profund – respirația profundă ajută la relaxarea unui nerv important care merge de la diafragma la creier, transmițând întregului corp un mesaj de calmare.
Dormi suficient, mănâncă sănătos, fă exerciții fizice Vrei ca mintea si corpul să fie puternice și să facă față suișurilor și coborâșurilor vieții? Atunci, dormi suficient, mănâncă sănătos – alege fructe, legume, proteine slabe și cereale integrale pentru energie pe termen lung (în loc de exploziile scurte de energie care vin din prea mult zahăr sau cofeină) și fă mișcare pentru o mai bună oxigenare a întregului organism.
Petrece timp cu prietenii sau familia. Timpul petrecut cu persoanele care îți sunt dragi, întărește relațiile. Un anturaj pe care te poți baza oricând îți conferă un important sentiment de siguranță. Dacă ești îngrijorată sau ceva te supără, poți găsi alinare vorbind cu cineva care știe să te asculte și căruia îi pasă de ceea ce spui.. Acestă deschidere te ajută să simți că ești înțeleasă de cei din jur și că poți face față acestor momente.
Conectează-te cu natura. Ieși în parc sau mergi într-o excursie prin pădure. Alege un loc în care te simți te simți liniștită și în siguranță pentru a te relaxa și bucura de împrejurimi. Invită niște prieteni, pe cineva din familie pentru a putea îmbina timpul petrecut în mijlocul naturii cu cel petrecut alături de persoane dragi.
Gandește pozitiv. O modalitate foarte bună de relaxare și de a ține departe gândurile „negre” este să te concentrezi pe cele frumoase și pozitive.
Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: kidshealth.org