Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 moduri inedite prin care să încurajezi creativitatea copilului tău

5 moduri inedite prin care să încurajezi creativitatea copilului tău

Capacitatea de a fi inventiv și creativ se dobândește chiar de la vârste fragede, însă creierul trebuie să fie antrenat constant în această direcție. Astfel, dacă vorbim despre stimularea creativității copiilor, este necesar să aibă loc un parteneriat între moștenirea genetică și responsabilitatea părinților, care trebuie să își încurajeze micuții să pună întrebări, să fie curioși și să găsească soluții. În ajutorul lor, oferim 10 sfaturi extrem de utile:
 

  • Încurajează-l să pună întrebări

 
Unul dintre cele mai bune moduri prin care un părinte își poate face copilul să devină mai creativ este să-l determine pe acesta să pună întrebări atunci când dorește să afle un anumit lucru. Așadar, deși copiii reușesc de multe ori să îi pună în dificultate pe adulți prin curiozitățile pe care le au, ține cont că un princhindel mai curios va deveni și mult mai inventiv!

  1. Oferă-i jucăriile potrivite

Copiii nu se vor sătura niciodată să primească noi și noi jucării. Chiar dacă ofertele magazinelor sunt foarte generoase, rafturile fiind pline de jucării care mai de care mai moderne și mai interactive, este bine ca cel mic să folosească în general jucării educative. Jucăriile din lemn sunt recomandate în locul celor clasice, din plastic, deoarece, fiindcă nu au funcții sonore, copiii vor fi nevoiți să inventeze singuri diverse scenarii.

  1. Realizați activități de lucru manual

Hârtia, cartonul, plastelina, creioanele colorate, lipici și un tub de vopsea spray, toate acestea sunt materiale care nu costă foarte mult, sau pe care le ai deja acasă și cu ajutorul cărora poți să îți încurajezi copilul să facă un exercițiu creativ. Puteți realiza împreună diverse obiecte, puteți picta, iar cel mic va fi absolut fascinat de ce anume a putut crea cu propriile mâini!

  1. Personalizează-i lucrurile

Un alt mod inedit prin care poți dezvolta inventivitatea copilului este să îi personalizezi lucrurile. Chiar dacă el preferă hainele și jucăriile care înfățișează cele mai populare personaje de desene animate, poate să devină cu adevărat curios să descopere și, deci, să își antreneze creativitatea folosind obiecte personalizate. Un tricou cu un imprimeu care să ii provoace gândirea, un puzzle personalizat cu poza întregii familii sunt doar câteva dintre ideile prin care îl poți face pe cel mic să fie mai dornic să descopere!

  1. Inventați propriile basme

Un joc foarte interesant pentru stimularea creativității copiilor este să inventezi alături de ei diverse povești. Dacă acest lucru poate fi destul de dificil la început, o alternativă ingenioasă este să va imaginați finaluri diferite pentru poveștile deja cunoscute. Puteți interpreta roluri de personaje, puteți inventa replici și poate chiar să creați costume adecvate!
Sursa: Agentia Digital Workforce
Sursa foto: pexels.com
 

Comments

comments