Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 5 pofte în sarcină explicate

5 pofte în sarcină explicate

Pofte în sarcină decodate

Pofta de acru apare de obicei în trimestrul 2 sau 3 de sarcină și se manifestă de cele mai multe ori prin preferința pentru murături. Dorința ta exagerată poate ascunde un nivel redus de sodiu în organism sau poate fi semn că ficatul încearcă să elimine din toxine.
Pofta de dulce  Aproape 40% din femeile însărcinate poftesc tare, tare la dulciuri. Nevoia de ciocolată, spre exemplu, poate ]nsemna o carn’a de viatmian B sau de minerale (magneziu, cupru, fosfor, sulf). În loc de dulciuri, alege fructele. De asemenea, această poftă poate indica faptul că nu mai ai energie, iar dulciurile furnizează combustibil aproape instantaneu.
Pofta de sărat dacă simți nevoia de alimente sărate, poate că este necesat puțin extra iod. De asemenea, pe parcursul sarcinii, volumul de sânge crește, astfel încât se presupune că pofta de sărat trădează nevoia de sodiu. În plus, femeile care au o dietă săracă în calciu, simt nevoia unei gustări sărate mai mutle decât celelalte.
Pofta de amar În primele luni de sarcină există o percepție a gustului accentuată spre amar, care acționează ca un mecanism de protecție. Această modificare previne consumul de diverse substanțe care ar putea fi dăunătoare celui mic. În plus, ar putea indica posibile afecțiuni cardiovasculare, deoarece alimentele amare curăță sângele de toxine și îi ușurează circulația spre inimă.
Pofta de picant Dacă ai probleme în a te răcori, la propriu, atunci organismul tău ar vrea să transpire, dar nu poate. Îți va cere atunci mâncăruri picante, cum ar fi cele din bucătăria mexicană. Ai grijă însă, deoarece alimentele picante nu sunt indicate în sarcină, nefiind pe gustul micuțului din burtică.
Tu cu ce pofte în sarcină te-ai confruntat (te confrunți)?
Sursă: material publicat în revista MAMI, septembrie 2012, Foto: 123RF

Comments

comments