
Începe administrarea de sucuri de fructe şi legume cu multă cumpătare. Începe cu 10 ml şi creşte porţia zilnică treptat până pe la 125 ml, cantitatea maximă recomandată unui pici de un anişor. Acum, nu te obişnui să-i umpli zilnic stomăcelul cu fructe şi legume stoarse, pentru că nu se compară cu produsul natural, care-i este folositor din coajă până-n miez. Păstrează delicioasele sucuri pentru momentele dificile, în care bebe nu este în forma lui maximă. Iată ce probleme poţi rezolva cu sucuri de fructe şi legume:
Suc de prune pentru constipaţie
De fapt, în folclorul mămicilor se spune că orice fruct al cărui nume începe cu „p“ ajută la destinderea copilului din punct de vedere intestinal. Stoarce 100 ml de zeamă de prune şi amestec-o cu aceeaşi cantitate de apă. Administrează acest „tratament“ bebeluşului de două ori pe zi, ca o masă în plus faţă de cele regulate.
Suc de mere, morcov şi sfeclă pentru anemie
Acest amestec conţine vitaminele A şi C, astfel încât îmbunătăţeşte metabolismul şi combate anemia. Ai nevoie de două mere, un morcov şi un sfert de sfeclă roşie, pe care le poţi da prin răzătoare şi apoi stoarce zeama sau le poţi procesa cu ajutorul robotului de bucătărie.
Suc de mere, struguri şi lămâie pentru energie
Crezi că puştiul tău e cam apatic? Rezolvi situaţia imediat astfel: amestecă zeama de la două mere, un strugure mare (de preferat, fără sâmburi) şi o felie de lămâie, cu tot cu coajă (caută lămâi cu coaja necerată).
Suc de mere şi banane pentru astm
Un studiu făcut în Marea Britanie a scos la iveală faptul că acest amestec de sucuri previne astmul şi problemele respiratorii ale copiilor.
Suc de morcovi pentru tuse
Polivalentul şi versatilul morcov îţi vine în ajutor şi aici: dă prin răzătoare doi morcovi medii şi adaugă 2-3 linguri de zahăr. Amestecă bine până ce zahărul se topeşte şi lasă la macerat peste noapte. Scurge siropul lăsat şi dă-i copilului câte o lingură, de trei ori pe zi.