Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 6 măsuri pentru un mediu favorabil copilul bolnav de astm

6 măsuri pentru un mediu favorabil copilul bolnav de astm

Căile respiratorii devin iritate și umflate, ceea ce afectează procesul respirației. Astfel, în timpul unei crize de astm, învelișul căilor respiratorii se inflamează și mai tare și se produce și mai mult mucus. Apoi, mușchii ce învelesc căile respiratorii se contractă, determinând îngustarea acestora. Copilul va respira accelerat, va tuși sau șuiera, pe măsură ce aerul este forțat să circule printr-o zonă mai îngustă.

În cazul în care copilul tău suferă de astm, măsurile de mai jos îi vor fi de ajutor

  • Limitează expunerea la acarieni și praf. Acoperă salteaua copilului cu o cuvertură impermeabilă, elimină covoarele sau jucăriile de pluș sau pufoase din camera lui, folosește jaluzele în loc de draperii și spală-i așternuturile săptămânal cu apă fierbinte.
  • Ține copilul departe de fumul de țigară – acesta nu e considerat un alergen,  dar are efect iritant asupra plămânilor.
  • Limitează expunerea copilului la poluare. Noxele sau ozonul pot irita plămânii și pot cauza probleme unui tract respirator sensibil.
  • Evită folosirea unui șemineu sau cuptor cu lemne, fumul poate irita sistemul respirator al copilului.
  • Limitează expunerea la animale de companie. Dacă a apărut o alergie la animalul pe care îl aveți în casă încercați să-l țineți afară, dacă este posibil.
  • Elimină mucegaiul din casă. Instalează un sistem de aerisire performant sau aerisește cât de des se poate după ce se gătește sau se folosește baia. Folosește un dezumidificator pentru a controla nivelul umidității din casă la 35-50%. Repară orice scurgere ce poate duce la formarea mucegaiului și usucă hainele umede cât de repede posibil.

Poate copilul să se vindece de astm?

Nu există remediu pentru astm, deși simptomele pot să se atenueze și să se ajungă la forme mai ușoare. Chiar dacă pot apărea modificări în bine de-a lungul timpului, astmul rămâne considerat o boală pe viață. Controlul medical și tratamentul potrivit pot să ofere copilului șanse mari de a-și putea controla boala și, pe măsură ce crește, să nu aibă probleme în practicarea de activități fizice cu prietenii și să ducă o viață normală!
Foto: 123RF Sursă: Babycenter.com, Adaptare: Adina Brânciulescu

Comments

comments