Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 6 moduri surprinzătoare prin care îți poți ușura viața atunci când devii mămică

6 moduri surprinzătoare prin care îți poți ușura viața atunci când devii mămică

Acesta este și motivul pentru care câteva sfaturi surprinzătoare ar putea să le ușureze viața în mod simțitor.
Nimic nu se compară cu fericirea de a fi mămică. Copilașul tău este atât de dulce și ai face orice pentru el! Acesta este și motivul pentru care uiți, de multe ori, să te ocupi și de tine însăți, iar atunci când nu uiți, constați cu stupoare că ziua s-a scurs fără să-ți dai seama și că ești mult prea obosită ca să-ți mai acorzi măcar o jumătate de oră de timp liber.
Există, însă, câteva metode simple prin care îți poți ușura semnificativ existența:
1 Nu trebuie să mai mergi la supermarket. Produsele sunt livrate la ușă!
Mersul la supermarket devine, aproape întotdeauna, o povară pentru tine. În loc să te plimbi cu copilul în parc, mergi cu el printre rafturi, într-un supermarket aglomerat, și pierzi cel puțin o oră căutând produsele de care ai nevoie. Dacă îl lași acasă cu soțul sau cu iubitul tău, te vei grăbi să faci cumpărăturile cât mai repede, apoi vei căra sacoșe mai grele decât te-ai fi așteptat să fie.
Toate acestea pot deveni doar o amintire neplăcută. Poți comanda pe internet toate produsele de care ai nevoie, la prețuri mai mici decât în magazine, inclusiv produse pentru îngrijirea casei, dintr-un astfel de magazin online. Totul este mult mai simplu și mai rapid: comanzi tot ce ai nevoie, iar produsele sunt livrate la ușă. Calculează, acum, cât timp vei economisi astfel.
2 Învață copilul să se descurce singur!
În nici un caz nu milităm pentru nepăsare, ci pentru o educație bazată pe independența copilului și pe construirea unei personalități puternice a celui mic. Învață-l să ia singur decizii încă de când începe să înțeleagă și să vorbească. Întreabă-l, spre exemplu, dacă vrea să se îmbrace cu pantalonii albaștri sau cu cei verzi.
Învață-l, cu timpul, să-și strângă singur jucăriile după ce s-a jucat cu ele și să-și facă patul, chiar dacă la început vei fi nevoită să vii „în urma lui” de nenumărate ori și să-l faci tu corect și discret. Când mai crește puțin, învață-l să-și prepare singur micul dejun, să spele vasele și să dea cu mopul, totul după puterile sale. Cu cât copilul crește, cu atât responsabilitățile sale trebuie să crească, fără să-i răpești, însă, din timpul dedicat jocurilor sau lecțiilor pentru școală.
3 Folosește un calendar online
Dacă ai cel puțin doi copii, te-ai putea confrunta cu un program haotic. Atunci când unul dintre copii participă la o competiție sportivă sau are o temă dificilă de făcut, celălalt ar putea avea nevoie de prezența ta în cadrul unei petreceri la grădiniță. Uneori vei uita de evenimentele importante din cauza numărului mare de lucruri pe care trebuie să le faci.
Salvarea ar putea veni din partea unui calendar online, unde vei putea nota, direct pe PC sau pe telefon, toate evenimentele și activitățile la care trebuie să participi. Îți poți programa calendarul să îți trimită un reminder cu trei zile înainte de evenimentele importante și în fiecare dimineață, pentru activitățile și orarul de zi cu zi.
4 Cumpără mai multe coșuri pentru jucării
Copiii trebuie neapărat să se joace, deoarece jocurile, chiar și cele foarte puțin solicitante din punct de vedere mental, le dezvoltă inteligența și creativitatea.
Acesta este și motivul pentru care, atunci când crezi că ai făcut curat și te poți bucura de o jumătate de oră de liniște, casa ta ar putea fi invadată de jucării în câteva minute. Soluția vine din partea coșurilor și cutiilor pentru jucării. Învață copilul să așeze mereu jucăriile în cutii după ce se plictisește de ele. În acest fel, curățenia va deveni și pentru tine o joacă. În plus, poți lăsa mereu jucăriile în cutii, fără să le mai duci în debara, iar locuința ta nu va mai părea devastată de un uragan.
5 Pregătește-te de seara pentru dimineață
Dimineața ești somnoroasă, copilul tău poate fi mofturos, iar timpul este mai prețios decât spre seară. Acesta este și motivul pentru care ar trebui să pregătești de seara pachetul cu mâncare pentru grădiniță sau școală, hainele pe care cel mic le va purta, precum și hainele cu care te vei îmbrăca pentru a merge la serviciu.
Modul în care îți începi ziua va influența starea ta de spirit pe tot parcursul ei, așa că bucură-te de viață! În fond, ești o mămică fericită și ai cel mai frumos copil din lume!
6 Înscrie copilul la un club sportiv
Mergi cu copilul tău, încă de la 3-4ani, la cât mai multe cluburi și competiții sportive și lasă-l să-și aleagă un sport. Dacă va practica un sport, va deveni un copil foarte sănătos, disciplinat și descurcăreț. Vei ști întotdeauna unde se află în timpul antrenamentelor, iar atunci când va veni acasă va fi mult prea obosit pentru a mai avea chef, de exemplu, să joace jocuri video. La clubul sportiv, joaca lui va fi mult mai reală și solicitantă.
În plus, atunci când merge la antrenamente, ai ocazia să rămâi singură cu partenerul tău de viață. Cât de des aveți ocazia să petreceți puțin timp împreună, doar voi doi?
Foto: pixabay.com
 

Comments

comments