Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 6 remedii naturiste pentru copii

6 remedii naturiste pentru copii

Iată, în continuare, 6 remedii naturiste la care poţi apela pentru a alina suferinţa copilului tău.
Muşeţel (anticolici)
Muşeţelul calmează crampele intestinale şi are un efect calmant asupra psihicului. Studii recente indică faptul că muşeţelul ar acţiona ca un sedativ uşor, dar fără să aibă efectele adverse ale acestuia. Este foarte eficient în calmarea colicilor, într-un studiu realizat pe această temă observându-se că plânsul bebeluşilor cărora li se dădea ceai de muşeţel era redus în proporţie de 85%.
Aloe vera (arsuri solare)
Componenţii din aloe vera grăbesc procesul de vindecare deoarece transportă sânge proaspăt, oxigenat către vasele de sânge mici care hrănesc pielea. De asemenea, hidratează pielea, iar pielea arsă şi chiar rănită are nevoie de hidratare în procesul vindecării. Sfat: caută gel cu aloe vera, care are o concentraţie mai ridicată de aloe vera decât cremele. Poţi să creşti o plantă de aloe vera acasă, în ghiveci, şi când ai nevoie rupi o frunză, o tai pe lungime şi storci gelul din interior.
Ghimbir (greaţă)
Ghimbirul are efect antispasmatic, ceea ce se traduce prin calmarea contracţiilor musculare care determină greaţa. Serveşte-i copilului tău ceai de ghimbir cu circa 30 de minute înainte de a urca în maşină, rece sau cald, îndulcit cu miere pentru a preveni răul de maşină.
Merele (efect antialergic)
Quercetina, un flavonid care se găseşte în mere, inhibă eliberarea histaminelor în corp, şi anume efectele de lăcrimare a ochilor, strănut, nas care curge. Oferindu-i copilului alimente care conţin acest flavonid se pot uşura sau scurta simptomele asociate alergiilor uşoare. Quercetina se găseşte şi în suplimente alimentare, dar optează pentru varianta naturală şi oferă-i copilului mere, afine, zmeură, ceapă care, pe lângă quercetină, au un conţinut bogat de antioxidanţi.
Miere (dureri de gât)
Mierea acoperă gâtul şi calmează memebranele iritante, făcând înghiţirea mai uşoară. Nu oferi copilului tău miere dacă nu a împlinit un an deoare sistemul său imunitar imatur nu poate lupta împotriva unor bacterii care se pot afla în miere.
Probiotice (diaree)
Probioticele sunt bacterii sănătoase din iaurt, lapte bătut, unele băuturi pe bază de soia sau suplimente alimentare care sunt eficiente în diareea asociată cu tratamentul cu antiobiotice, înlocuind bacteriile bune care au fost omorâte de antibiotice. Lactobacillus reuteri (L. reuteri) sunt bacteriile cele mai eficiente pentru tratarea diareei.
Totuşi, nu uita: în cazul în care puiul tău este bolnav, nu te grăbi să-i stabileşti tu diagnosticul, tratamentul şi să-i administrezi remediile naturiste pe care le consideri adecvate. Consultaţia şi sfaturile medicului sunt obligatorii!
Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: Parents.com
 

Comments

comments