Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 6 semne ca gradinita aleasa nu este cea potrivita

6 semne ca gradinita aleasa nu este cea potrivita

6 semne ca grădinița aleasă nu este cea potrivită

Lipsă de respect pentru nelămuririle/ cererile tale Orice probleme sau cereri pe care le ai cu privire la ingrijirea copilului tău trebuie discutate direct cu personalul sau directorul centrului. E cazul să devii precaută dacă acestea sunt respinse ori ignorate sau dacă personalul devine defensiv ori nepoliticos. Nu trebuie să te simți prea pretențioasă sau protectoare dacă ai întrebări pentru cei de acolo. Personalul ar trebui să-ți răspundă cu atenție și să-ți vină în ajutor în problemele pe care le expui.

Schimbări dese ale personalului Schimbările frecvente de personal sunt un semn că angajații centrului sunt nemulțumiți sau că există probleme cu programul. În plus, nu este indicat ca micuțul să fie nevoit să se adapteze în mod repetat la persoane noi – educatoare, îngrijitoare. Are nevoie de un mediu stabil.
Personal insuficient și neinstruit Gândește-te de două ori înainte de a-ți lăsa copilul la o grădiniță aglomerată, în care educatoarele și îngrijitoarele par copleșite de numărul mare de copii! Asociația Americană de Pediatrie recomandă ca o persoană să aibă în grijă 3-5 copii mici și 7-10 copii mari. În plus, personalul trebuie instruit în educația copiilor preșcolari, iar directorul centrului trebuie să fie disponibil părinților, copiilor și personalului. Dacă, în timpul zilei, nu este la centru și este greu de contactat, ia în calcul varianta că grădinița nu este suficient de bine supravegheată.

Atenție la măsurile de siguranță și la curățenie  Sunt afișate numere de telefon de urgență? Există specificații pentru evacuarea în caz de incendiu? Este locul de joacă sigur și la adăpost de persoane străine? Sunt copiii împiedicați de la cățăratul în locuri înalte? Poate că ți se par lucruri de bun simț, dar siguranța copilului trebuie să fie prioritară la centru. La urma urmei, trebuie să fii liniștită și să ai încredere în persoanele pe mâna cărora îți lași copilașul o bună parte din zi. De asemenea, curățenia trebuie să fie pe lista ta de priorități. Regula spălatului pe mâini trebuie să fie obligatorie, iar jucăriile și orice suprafețe trebuie curățate în mod regulat. Ultimul lucru de care ai nevoie este ca micuțul tău să se îmbolnăvească la grădinița din cauza jucăriilor murdare și a condiții insalubre.
Implicarea părinților nu este încurajată Părinții trebuie să se implice și să păstreze mereu legătura cu grădinița. Întâlnirile personalului cu familia sunt un mod important de a păstra legătura și de a cunoaște ce se întâmplă atunci când nu ești acolo. Dacă grădinița nu are întâlniri periodice pentru părinți și te descurajează să mergi să discuți cu educatoarea sau alt membru al personalului, iar implicarea ta nu este dorită ai două opțiuni: cauți o nouă grădiniță sau discuți cu directorul despre niște îmbunătățiri. De asemenea, trebuie să primești rapoarte regulate și actualizări cu privire la progresul și activitățile copilului tău.

Regulile și politicile centrului nu sunt bine stabilite? Regulile trebuie să fie bine stabilite și comunicate. Și nu doar atât! Regulile de disciplină, obiectivele vizate, aspectele finaciare trebuie să fie clare și să-ți fie prezentate în scris. Dacă aceste aspecte nu există în scris, trebuie să devii circumspectă cu privire la grădinița aleasă.
Sursa: FamilyEducation.com
Foto: Guliver/ Thinkstock
Adaptare: Adina Gruia
 
 

Comments

comments