Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 6 sfaturi de aur la implinirea varstei de 9 luni

6 sfaturi de aur la implinirea varstei de 9 luni

Premergatorul nu il ajuta sa mearga mai devreme, ci dimpotriva, chiar ii intarzie castigarea acestei abilitati. Chiar daca este mult mai comod sa-l pui pe viteazul de 9 luni in premergator, in timp ce tu iti rezolvi treburile prin casa, e mai indicat sa-l lasi pe covor, in mijlocul camerei, ca el sa poata merge „de-a busilea”. Se va plictisi curand de sportul asta si se va ridica de bunavoie in picioare.

Nu-i da inca incaltaminte. Daca umbla mereu pe o suprafata calda si plata, fara asperitati, nu are nevoie de pantofiori.

Incearca sa-i dai mancarea tocata foarte marunt pentru a-l obisnui cu mestecarea alimentelor. Cu cat amani mai mult acest moment cu cat iti va fi mai greu sa-l obisnuiesti dupa un an.

Nu-l obliga sa-si insuseasca actiuni noi, doar pentru ca bebelusul prietenei tale stie sa faca un anume lucru. Regula „fiecare copil are ritmul lui“ e valabila la orice varsta.

Daca ti se pare ca e cam grasut inseamna ca i-ai dat sa manance mai mult decat era necesar. Nu-l pune la o „cura de slabire“ pana nu consulti pediatrul.

Cand se trezeste ia-l in brate, alinta-l si arata-i ca te bucuri foarte mult ca l-ai regasit. Reintalnirile matinale vesele, pline de afectiune vor impiedica dificultatile de adormire de mai tarziu, cauzate de teama copilului mic, de 9 luni, ca la trezire nu o va mai gasi pe mami.

Comments

comments

Lasă un răspuns