Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 7 feluri în care poți redecora rapid camera copilului

7 feluri în care poți redecora rapid camera copilului

Parcă ieri ai amenajat camera micuțului sau micuței tale și acum simți că nu i se mai potrivește decorul. Spațiul pare mai mic, culorile nu se potrivesc cu ceea ce preferă în prezent, iar mobilierul parcă nu mai face parte din atmosfera pe care copilul tău și-o dorește. Este greu să realizezi că timpul zboară atât de repede și că locul perfect pe care l-ai aranjat cu extrem de multă dedicare necesită îmbunătățiri constante.

Camera copilului trebuie să fie un mediu plăcut și frumos care să contribuie la dezvoltarea sa armonioasă. Pe măsură ce acesta crește, activitățile sale zilnice se schimbă semnificativ, iar mulți dintre părinți sunt depășiți de modul în care ar putea să îi decoreze spațiul pentru a-i atrage atenția și mulțumirea. Dacă ești în căutarea unor idei creative, îți prezentăm câteva sugestii ingenioase prin care poți reamenaja rapid camera celui mic.

Alege mobilă pentru camera copilului cu funcționalități multiple

Indiferent de cât de mult loc dispui în camera copilului tău, încearcă să nu o aglomerezi inutil cu o mulțime de piese de mobilier. Optează pentru obiecte versatile, ușor adaptabile la diferitele nevoi și etape din viața celui mic. Bineînțeles, trebuie să creezi spații pentru depozitare, iar pentru asta mobilierul multifuncțional este perfect.

În plus, piesele modulare îți vor permite să faci schimbări în amenajare oricând vei dori să aduci un suflu nou încăperii, fără să fie nevoie să înlocuiești tot mobilierul.

Decorează pereții camerei copilului într-un mod inedit

În mod sigur, dacă schimbi aspectul pereților, vei redecora rapid orice cameră, deoarece este vorba de o suprafață mare ce iese ușor în evidență. Totuși, nu te gândi să renovezi camera ori de câte ori se plictisește cel mic. Folosește un autocolant pentru perete dacă vrei să adaugi o notă de accent decorului din camera copilului. Trebuie doar să alegi un model deosebit și să aplici folia cu ajutorul unei raclete.

Într-un timp extrem de scurt vei obține o schimbare extraordinară, mai ales că poți alege autocolant cu textură de tablă pentru scris, cu model de șah, care să reprezinte diferite peisaje, cu aspect ce imită lemnul ori cu efect de oglindă. Găsești autocolant pentru perete pe autocolant.ro, într-o varietate de modele ce te vor ajuta să creezi o grafică aparte în camera celui mic.

Înlocuiește perdelele și draperiile

Produsele potrivite pot face un spațiu să pară mai înalt, mai luminos, mai cald și primitor. Perdelele și draperiile reprezintă o modalitate rapidă și mai puțin costisitoare de a face schimbări în camera copilului.

Înlocuirea materialelor existente cu unele naturale, vaporoase, îți va da senzația că ești într-o altă încăpere. Și cum o alegere inspirată poate schimba întreaga atmosferă și aduce bucurie pe chipul celui mic, ia în considerare chiar imprimeurile cu personajele sale preferate din cărți sau desene animate.

Folosește corpuri de iluminat cu forme neobișnuite

În dormitorul copilului sunt absolut necesare sursele diferite de iluminare. Micuțul va avea nevoie de o lampă în apropierea patului, o veioză de birou și o lustră care să lumineze corespunzător întreaga cameră. Totuși, asta nu te împiedică să schimbi aspectul încăperii folosindu-te de elementele esențiale.

Renunță la corpurile de iluminat clasice și montează unele cu forme neobișnuite, fără a neglija cantitatea de lumină necesară copilului. O lustră sub formă de avion, câteva globuri colorate laolaltă, abajururi textile cu imprimeuri diverse, steluțe, flori sau lămpi care înfățișează animăluțele sale preferate, îi vor aduce cu siguranță un aer proaspăt în cameră.

Optează pentru un covor deosebit

Nelipsit din camera unui copil, covorul nu asigură doar căldură, ci și bună dispoziție. Este un accesoriu de decor care schimbă înfățișarea camerei, mai ales dacă alegi modele care includ un șotron, pistă de mașini, plante, flori sau animale. Prichindeii adoră să se joace pe covor și să-l transforme într-un spațiu ideal pentru orice aventură, iar tu te vei bucura de un decor nou fără prea mult efort.

Utilizează decorațiuni pline de imaginație

Pune-ți creativitatea la încercare și utilizează câteva decorațiuni speciale pentru camera copilului. În loc să cheltuiești bani pe diverse tablouri, lipește pe perete desenele micuțului. În acest fel, va simți că munca sa este apreciată și i se va dezvolta spiritul creativ. Decorează camera în stil muzical sau atârnă o chitară pe perete dacă îi place acest domeniu.

În cazul în care vorbim de o fetiță pasionată de natură, amplasează-i în cameră câteva coșuri de răchită, în timp ce pentru un băiețel atras de mare sunt ideale bărcuțele din lemn, un colac de salvare sau o beretă de marinar.

Schimbă lenjeria de pat

Chiar dacă nu îți stârnește prea mult interes, trebuie să știi că lenjeria de pat contribuie la personalizarea exactă a dormitorului celui mic. Aceasta va completa sau, uneori, chiar va da tonul încăperii. Este un element jucăuș, care atrage atenția imediat și se poate schimba cu ușurință.

Folosește o lenjerie de pat cu imprimeuri sofisticate, culori vii sau personaje diverse. Vei observa cât de ușor iese în evidență față de alte elemente și cum se schimbă rapid look-ul camerei!

Fii inventivă și ia în considerare obiectele simple cu ajutorul căror poți redecora dormitorul copilului ușor, rapid și fără prea multă cheltuială. Cu puțină atenție la detalii și imaginație bogată vei transforma camera într-un loc modern, confortabil și perfect adaptat nevoilor sale. 

 

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels

Comments

comments