
E momentul să reamenajezi camera copilului și nu știi de unde să începi? Cel mai important este să lucrați în echipă, pentru că gusturile celui mic sunt foarte importante pentru alegerile pe care le vei face. Poate că inițial totul va părea o provocare, însă tocmai de aceea îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și recomandări.
1. Decorarea pereților
Dacă vrei să personalizezi camera copilului tău, poți folosi autocolante, cu diverse personaje, în funcție de vârsta celui mic și de pasiunile sale. În timp, poți renunța la acestea fără probleme, fără să mai fie nevoie să văruiești din nou. În plus, autocolantele îi vor stimula imaginația celui mic, iar acesta se va atașa de personajele care îl întâmpină de fiecare dată în camera sa.
2. Poziționarea patului
Când camera copilului tău este mică, este recomandat să poziționezi patul chiar lângă perete, astfel încât capătul acestuia să ocupe unul dintre colțurile camerei. Astfel, podeaua va fi liberă și copilul tău va avea mai mult spațiu de joacă. De asemenea, ar fi recomandat să alegi un pat care să se afle poziționat direct pe podea, pentru că de multe ori, copiii sunt speriați, crezând că diverse personaje se află sub patul lor.
3. Renunță la mobila cu margini ascuțite
Siguranța copilului tău este esențială, așa că trebuie să ții cont și de acest aspect atunci când îi redecorezi camera. Este important ca cel mic să nu se rănească în camera sa, atunci când se joacă. Cel mai bine ar fi să renunți la mobila cu colțuri ascuțite și să optezi pentru corpuri de mobilier tapițate.
4. Delimitează zonele din cameră
Este important să delimitezi zonele din camera copilului, astfel încât, acesta să aibă parte de o zonă de relaxare, un loc pentru studiu și unul pentru joacă. Spațiul pentru studiu trebuie să cuprindă un birou, un scaun potrivit și câteva rafturi, unde copilul tău își poate depozita materialele școlare. De asemenea, este important ca fiul sau fiica ta să aibă un spațiu special pentru joacă, unde poți așeza un bean-bag sau o saltea colorată.
5. Alege un mobilier multifuncțional
Dacă nu beneficiezi de foarte mult spațiu, poți opta pentru mobilierul multifuncțional, care are și spațiu de depozitare. Spre exemplu, pentru camera copilului poți alege un pat cu sertare, în care poți depozita perne sau pături. De asemenea, poți opta și pentru tabureți, care pot fi folosiți atât pentru depozitare, cât și pe post de scaune. Nu uita de cutiile de plastic, în care cel mic își poate păstra jucăriile, fără să le mai lase prin toate colțurile casei.
6. Alege o ușă de calitate
Cei mici simt nevoia de a-și testa talentul artistic încă de la vârste fragede, iar de multe ori, operele lor de artă sunt realizate pe pereți sau chiar pe ușă. Tocmai de aceea este necesar să alegi o ușă de calitate, dintr-un material rezistent și ușor de curățat, astfel încât să poți șterge ușor orice pată. Ține minte că cei mici se murdăresc foarte repede pe mâini, atunci când mănâncă sau când colorează, așa că ușa camerei se poate deteriora în timp. Poți găsi diferite modele de uși de interior, de calitate la Mathaus, la prețuri avantajoase.
7. Alege culorile potrivite
Culorile reci și pastelate sunt cele mai potrivite pentru camera copiilor, deoarece creează impresia unui spațiu relaxant și au un efect calmant. Spre exemplu, albastrul scade tensiunea arterială, anxietatea și agresivitatea, așa că este foarte potrivit pentru camera unui copil energic, ajutându-l să se relaxeze și să aibă un somn liniștit. Dacă dormitorul copilului este mic, poți crea senzația unui spațiu mai mare folosind nuanțe neutre, de alb sau galben deschis.
Nu uita că piesele de mobilier trebuie să se încadreze în aceeași paletă de culori pentru care ai optat. Acum chiar poți testa nuanțele cu ajutorul unui tool special de la Adobe Kuler.
Să amenajezi camera unui copil nu este chiar o misiune atât de complicată. Dacă știi deja ce pasiuni are cel mic și care sunt culorile lui preferate, totul va fi mult mai ușor pentru tine. Nu uita că siguranța copilului tău este cea mai importantă, așa că trebuie să alegi cu atenție mobila potrivită și cele mai bune materiale!
Sursă: Digital WorkForce
Sursă foto: unsplash