Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 7 lucruri despre infectia cu Chlamydia in sarcina

7 lucruri despre infectia cu Chlamydia in sarcina

Infecția cu Chlamydia, netratată la timp, poate duce chiar la infertilitate, iar în sarcină, poate cauza complicații.

Principalele aspecte pe care trebuie să le știi atunci când vine vorba despre infectia cu Chlamydia în sarcină sunt trecute în revistă de dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.
Transmitere
„Chlamydia se transmite prin contact sexual. Este o infecţie bacteriană periculoasă pentru că, de cele mai multe ori, nu prezintă nici un fel de simptome. În plus, infecția cu Chlamydia, netratată la timp, poate duce chiar la infertilitate.”

Simptome
„Totuși, în cazul în care femeia prezintă simptome, acestea constau în senzaţie de arsură şi disconfort la urinare, modificarea secrețiilor vaginale şi chiar mici sângerări între menstruații.”
Depistare
„Local, din analiza secreției vaginale.”

Se transmite la făt?
„Infecţia se poatre transmite la făt mai ales în timpul naşterii, chiar dacă aceasta se întâmplă pe cale naturală sau prin cezariană. Aproape jumătate dintre copiii născuţi natural contractează Chlamydia atunci când mama are această bacterie”.
Consecințe asupra fătului
„Nou-născuţii pot face conjunctivită în primele zile după naştere. De asemenea, mai pot face pneumonie în primele luni de viaţă. În cazul sarcinilor cu Chlamydia există riscuri mari să nu poată fi duse până la capăt, rezultând naşteri premature.”

Tratament
„Fiind vorba despre o infecţie bacteriană, aceasta poate fi tratată cu ajutorul antibioticelor. Acestea nu trebuie însă luate decât la prescrierea medicului care urmăreşte sarcina şi care va recomandă numai medicamente compatibile cu sarcina. De obicei, o singură rundă de tratament este suficientă pentru stoparea infecţiei.”
Profilaxie
„Sexul protejat sau cu acelaşi partener.”
SFATUL SPECIALISTULUI
„Chiar dacă nu ești însărcinată, la controalele anuale este indicat să te testezi pentru infecția cu Chlamydia, pentru că, dacă nu este tratată corespunzător, aceasta poate să ducă, în timp, la infertilitate!”, te sfătuiește dr. Andreas Vythoulkas.
 
Foto: Guliver/ Thinkstock
Editor: Adina Gruia

Comments

comments