Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 7 plante care fac minuni pentru tine și bebe

7 plante care fac minuni pentru tine și bebe

În prima lună după naștere, nici tu și nici bebelușul nu sunteți scutiți de neplăceri. Noroc că există și soluții naturiste: ceaiurile din plante.
Depresia postnatală poate fi uşor combătută cu ajutorul plantelor, lactaţia este şi ea stimulată de acţiunea unora dintre ele, iar rănile şi iritaţiile se vor cicatriza şi vindeca mai repede cu leacurile din grădină. Ca să nu mai vorbim despre cât de utile vor fi în perioada colicilor! Aşadar, pregăteşte trusa de urgenţă!

Anason

Stimulează lactaţia, combate colicile, tratează bronşitele, uşurează digestia şi are efect viermifug. Bea o cană de infuzie de plantă pe zi, în trei reprize, după mesele principale.

Chimen-dulce (fenicul)

Stimulează lactaţia şi calmează colicile. Bea o cană pe zi.

Tei

Dincolo de efectele extraordinare în răceli, gripe, bronşite, planta are şi proprietăţi calmante la nivelul sistemului nervos, combătând insomniile şi stările de anxietate. Bea trei-patru căni pe zi, una dintre ele înainte de culcare.

Sunătoare

Are proprietăţi cicatrizante, antiinflamatoare şi antidepresive. Tratează iritaţiile şi rănile aplicând cataplasme şi comprese, iar în caz de depresie, nervozitate, afecţiuni gastrice şi biliare, bea două-trei căni de infuzie de plantă pe zi.

Arnică

Cicatrizant, antiseptic, antiviral şi vermifug, face minuni în cicatrizarea rănilor sânilor. Foloseşte cataplasme şi comprese pentru răni, iritaţii sau arsuri ale pielii şi infuzii de plantă pentru tine; bea o cană cu infuzie (o linguriţă la o cană cu apă) în cursul unei zile, de preferinţă pe stomacul gol.

Gălbenele

Planta are efecte cicatrizante, vermifuge, calmează durerile menstruale, antispastice, antirale, e un bun stimulent biliar. Infuzia e bună pentru tratarea şi cicatrizarea rănilor, dar şi în gastrite, inflamaţii ale colonului, hemoroizi, leucoree şi leziuni ale sânilor. Bea două-trei căni pe zi.

Rozmarin

Are efecte antimicrobiene, analgezice, antifungice, expectorante, fluidizează secreţiile bronhice, scade febra. Una-două căni pe zi, dimineaţa şi seara, în caz de gripă şi răceală. E bun și pentru copiii mai mari de 5 ani.
Foto: Thinkstock

Comments

comments