Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 7 reguli pentru gustări sănătoase

7 reguli pentru gustări sănătoase

Gustări sănătoase nu înseamnă doar să-i oferi copilului fructe, semințe, sâmburi sau biscuiți. Fiecare dintre aceste alimente are beneficiile sale, important este să știm să le oferim în cantități potrivite și la momentul oportun, pentru a nu-i strica pofta de mâncare sau pentru a nu produce dezechilibre nutritive.

1. Nu mai mult de două! De regulă, nutriționiștii împart mesele zilnice în trei principale și două gustări intermediare – una în prima parte a zilei, cealaltă după-amiaza. Cel mai bine este să se urmeze această recomandare, deoarece în felul acesta copilul se va obișnui cu un program alimentar sănătos. Nu ronțăială continuă, nu premii dulci pentru cine știe ce activități întreprinse.
2. Atenție la cantități! Fructele sau semințele or fi sănătoase, însă nu consumate în cantități mari. Fructele conțin zaharuri, iar grăsimile din semințe și sâmburi pot duce la acumularea de kilograme.
3. Alege înțelept O ciocolată sau un pachet de biscuiți poate fi considerat o gustărică potrivită, nu însă și o variantă sănătoasă. Cel puțin nu în primii ani de viață. În cazul în care nu se poate renunța la ele, alege măcar produse cu un conținut mai mic de zahăr și grăsimi periculoase. Explică-i încă din primii ani de viață cât de importantă este mâncarea sănătoasă și cât de dăunătoare sunt dulciurile pentru organism.
Biscuiți care fac… lapte. 3 rețete galactogene
4. Evită dulciurile Copiii nu se nasc știind ce sunt acelea dulciuri. Cei care le fac cunoștință cu deliciile interzise sunt părinții. Rezistă tentației de a i le oferi și nici el nu le va căuta în mod special.
5. Găsește produsele mai puțin nocive E clar că nu îi vei putea da mereu fructe sau legume, însă chipsurile din mălai (celebrii nachos), biscuiții din ovăz, rondelele de orez expandat sau fulgii de porumb, batoanele de cereale și fructe sunt oricând o soluție mai puțin nocivă.
6. Ține mâncarea nesănătoasă în afara casei Câtă vreme nu veți avea prin dulapuri junk-food, nu va fi tentat să o caute și să o ceară.
7. Păcălește nevoia de dulce În locul înghețatei sau al ciocolatei, oferă-i gustări sănătoase formate din iaurt înghețat cu fructe și miere, milk-shake, smoothie din fructe exotice în care ai pus și puțină miere.
Foto: 123RF, Sursă: revista MAMI

Comments

comments