Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 7 secrete pentru o drumeție reușita cu copilul tau

7 secrete pentru o drumeție reușita cu copilul tau

  • Excursia nu înseamnă doar plimbare și o porție bună de mers pe jos. Explorați! Poate că o simplă plimbare este relaxantă pentru tine, dar copilul se va plictisi repede. Inventează jocuri: nu mai sunteți o familie, ci mari exploratori, oameni de știință porniți în căutarea unui anumit tip de plantă sau un animal din zonă. Faceți colecții de frunze, recunoașteți tipuri de copaci sau căutați urme de animale. Învață-l să folosească o hartă.
  • Stabilește un scop. Îl va menține alert și va fi interesant pentru copil să caute în permanență un cuib de păsări sau să zărească o veveriță. Faceți pauze care să-i permită să vadă peisajul, să deseneze sau să facă fotografii (potrivite și pentru hidratare sau câte o gustare).
  • Lasă-l să aibă parte de experiențe senzoriale în drumeție. Lasă-l să atingă frunze, conuri, pietre din râu. În timp ce experimentează, spune-i mereu să nu se îndepărteze de cărare și să nu mănânce lucruri din pădure, ciuperci, bobițe colorate și învață-l plantele mai periculoase (cum ar fi urzicile).
  • Lasă-l pe el să stabilească ritmul.
  • Învață-l să aibă respect pentru natură.
  • Schimbați rolurile. Dacă vezi că începe să-și pierdă interesul, schimbați rolul de lider între voi. Poate că joaca de-a ghidul o să-l entuziasmeze.
  • Căutați urme de animale.

Reține: Sunt multe elemente care influențează durata unei drumeții, precum vremea, traseul și starea copilului tău. Asigură-te că ai planificat în drumeție pauze de masă și odihnă și, dacă sunteți la primele ieșiri, încearcă să alegi trasee scurte, de 1-2 ore. Mai târziu, după ce micuțul câștigă experiență, puteți aborda și trasee mai lungi.
Foto: Guliver/ Thinkstock
Adaptare realizată de Adina Gruia după un articol publicat pe BabyCenter.com

Comments

comments