Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 7 sfaturi pentru un somn de noapte de calitate

7 sfaturi pentru un somn de noapte de calitate

1. Dă-i celui mic să pape cu ceva timp înainte de începerea băiţei de seară. Astfel, lui nu îi va fi foame înainte ca baia să ia sfârşit şi va fi binedispus şi relaxat pe perioada îmbăierii. Acest moment va fi unul fericit şi pentru tine: cel mic nu va plânge, ci se va bucura de fiecare moment în apă. 

2. Pregăteşte cădiţa şi ai grijă ca apa să fie numai bună pentru spălarea micuţului. “Temperatura trebuie să fie de 35-36 grade Celsius şi se va măsura subiectiv cu cotul sau cu un termometru special, în timp ce temperatura camerei de baie va fi între 24-25 grade Celsius. În cădiţă se pune mai întâi apa rece şi apoi apa caldă şi se amestecă bine. Nu se va adăuga apă în cădiţă atâta timp cât cel mic se află în ea. Adâncimea apei trebuie să fie de maximum 10 cm, să acopere jumătate din corpul copilaşului, care va fi susţinut permanent de mâna mamei”, afirmă medicul pediatru Roxana Rusu Puşcă, expert Pampers. O apă călduţă în cădiţă nu este recomandată, aceasta se va răci repede, iar micuţului nu îi va face deloc plăcere. Mai mult decât atât, bebeluşului îi va fi frig, va începe să plângă şi va putea chiar să răcească. 

3. Îi poţi cânta şi te poţi juca cu el, privindu-l în ochi în timp ce îi ştergi usor pielea cu un prosop moale şi curat. Acordă atenţie pliurilor şi urechilor!

4. Masează apoi corpul micuţului cu cremă sau ulei special de îngrijire a pielii. Poţi face asta ţinându-l în poală, astfel îl ai aproape, iar legatura dintre voi se va strânge şi mai mult! 

5. Pune-i scutecelul! Optează pentru noile scutece Pampers New Baby şi Pampers Active Baby. Acestea conţin un strat extra absorbant pentru somn,  care absoarbe umezeala mult mai rapid, pentru ca cei mici să poată avea parte de un somn liniştit de până la 12 ore. Gama Pampers Active Baby este disponibilă pentru toate mărimile: Pampers New Baby (1-2) şi Pampers Active Baby (3-6). 

Pampers Active Baby reprezintă cea mai bună soluţie de protecţie a pielii bebeluşului pe perioada nopţii, păstrând pielea sănătoasă şi uscată timp de 12 ore şi asigurând tot confortul unui somn de calitate. 

Pe lângă stratul extra absorbant destinat perioadei de somn, Pampers Active Baby vine şi cu: 

∙ benzi laterale elastice care se întind sau contractă în funcţie de mişcările bebeluşului, pentru o fixare fermă şi, totodată, flexibilă;

∙ material moale ca bumbacul care permite pielii să respire;

∙ potrivire anatomică, asigurând o protecţie imbatabilă împotriva frecării;

∙ loţiune protectoare din aloe vera. 

6. Îmbracă-l şi apoi aşează-l pe burtică, pe o păturică curată. Micuţilor le place mult să stea pe burtică în perioadele în care nu dorm, putând observa atent ce se întâmplă în jurul lor. Este de asemenea o pozitie ce favorizează joaca şi interacţiunea cu ceilalţi membri ai familiei. 

7. Dă-i masa de seară şi asigură-te că a băut suficient şi a eliminat toate gazele. Dacă masa l-a săturat, îţi vei da imediat seama: îşi va strânge pumnii şi îi va băga în guriţă, muşcând uşor din ei. Atunci va trebui să îi oferi o extra cantitate de lapte. Nu uita de îmbrăţişările de “noapte bună”. Pune-l apoi pe spate, înveleşte-l sau trage fermoarul sacului de dormit. Mai dă-i un pupic şi apoi părăseşte camera, el poate adormi foarte bine singur în încăpere!

Pentru informaţii legate de dezvoltarea şi îngrijirea micuţului tău, intră pe www.pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secţiunea “Întreabă experţii“. Medicul pediatru Roxana Rusu Puşcă şi psihologul Cristiana Haica te aşteaptă oricând cu sfaturi pentru tine şi îngeraşul tău. 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns