Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > A inceput marea bulgareala! Idei de joaca la zapada

A inceput marea bulgareala! Idei de joaca la zapada

Iata trei idei de joaca la zapada. Daca tot a nins afara, se cere o bulgareala, nu? Imbraca-l bine si… fuga afara la joacă!
De când cu iarna s-a cam lenevit și vrea să stea mai mult în fața televizorului? Din fericire, vremea de afară îți dă prilejul să-l ademenești la joacă în aer liber! Un pic de frig care să-i înroșească obrajii nu strică!

Urmărește pașii

Dacă afară a nins, du-l pe pitic în parc și mai cheamă câteva prietene cu copii (să fie mai mulți prichindei). Atenție: e important ca zăpada să fie afânată, nu transformată în gheață (atât cât să o poată călca). Unul din copii trebuie să fie Ursul și să încerce să-i prindă pe ceilalți. Numai că el poate călca doar pe urmele pașilor lăsați în zăpadă de copii care fug. Primul pe care reușește să-l prindă devine, la rândul lui, Ursul.

Bowling cu bulgări

Echipează-l cu mănuși din fâș (care să nu se ude) și adunați suficientă zăpadă încât să faceți un bulgăre mare, de mărimea unei mingi de bowling. Fă trei găuri în ea, așa încât să își bage degețelele în mingea de zăpadă, și apoi luați-vă la întrecere care reușește să dărâme mai multe sticle goale deodată (adunate de voi din timp). Ca jocul să funcționeze, alege o alee cu zăpadă bătătorită.

Mini-jocuri oplimpice, de iarnă

Fă o cărare lungă, șerpuită, prin zăpadă, cu lopata. Apoi, împreună, gândiți-vă la tot felul de probe pe care le are de trecut pe măsură ce înaintează pe cărare – de exemplu, să sară peste o grămadă de zăpadă, să învârtească de trei ori un cerc de hula-hoop, să meargă târâș un metru, să se rostogolească de trei ori, să facă un îngeraș în zăpadă… și tot așa. La finalul cursei, pune-l să tragă o sanie peste linia de finish.
Foto: Guliver / Thinkstock

Comments

comments