Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Activitati artistice pentru copii. Tehnica picturii cu lumanarea

Activitati artistice pentru copii. Tehnica picturii cu lumanarea

Desenul și pictura se numără printre activitățile preferate ale copilului tău. Îi place să combine culori, să coloreze, să deseneze ceea ce vede în jur și să-și expună lucrările în casă. Pe lângă încurajările pe care i le oferi, îl poți susține arătându-i noi abordări ale unor activități artistice pentru copii clasice. O idee este să-l înveți să se folosească de acuarele și lumânări pentru a realiza desene într-o nouă tehnică.

Activități artistice pentru copii. Ce înseamnă tehnica picturii cu lumânarea

Pentru realizarea aceste activități artistice pentru copii este nevoie de lumânări în diverse culori și acuarele. Cu lumânările, micul artist poate desena pe coala de hârtie. De pildă, dacă lumânarea este colorată, de pildă roșie sau albastră, va rămâne urma ei colorată pe hârtie. Dacă lumânarea este albă, urma ei poate fi văzută atunci când coala este așezată în lumină.
Mod de realizare
Lasă-l pe copil să deseneze pe coala de hârtie ceea ce-și dorește, folosindu-se de lumânare.
După terminarea desenului, spune-i să picteze toată suprafața hârtiei cu acurelă în culori tari (roșu, maro, albastru închis etc) și nu în culori opace (netransparente, precum tempera).
Ce se întâmplă?
Pe conturul desenat cu lumânarea, culoarea nu se prinde și desenul apare alb sau colorat mai deschis pe fondul închis colorat. Recomandă-i ca în compoziția pe care o realizează să predomine liniile și petele albe.

Idee Tehnica picturii cu lumânarea este ideală pentru peisaje de iarnă, deoarece copilul poate reda foarte bine ramurile desfrunzite ale copacilor.
Tu ce activități artistice pentru copii originale poți propune celorlalte mămici?
Editor: Adina Gruia/ Foto: www.pixabay.com
 

Comments

comments