Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Activități creative: pietricele pictate

Activități creative: pietricele pictate

Pietricele pictate? De ce nu?! Orice activitate nouă, creativă, îi atrage pe cei mici! Unde mai pui că nu te costă absolut nimic, din contră… câștigi timp de calitate cu puiul tău.
Ai observat cum celor mici le place la nebunie să-și bage degețelele prin nisip, prin pământ, să scormonească de parcă cine știe ce comori ar sta ascunse acolo? Sau cum orice poate fi colecționat devine, brusc, interesant? A mea cu siguranță se înscrie în acest tipar! Așa că această activitate creativă i s-a potrivit de minune.
Ei bine, cum ne plimbam noi într-o zi, fără o țintă anume, deodată a descoperit ea o pietricică care i s-a părut extrem de interesantă. Sclipea un pic și cum îi place cam tot ce sclipește, musai a trebuit să o luăm acasă. Așa mi-am amintit de ceva ce-mi plăcea tare mult să fac când eram mică… și anume, pietricele pictate! Mi-a venit ideea să încerc și cu pitica mea această activitate, în ideea că s-ar putea să i se pară amuzant. Și așa a fost (de asta vă recomand și vouă)! Una la mână că i-a dat ocazia să scormonească în pământ ca să aleagă pietricelele, și a doua la mână că le poate colecționa. Mai e nevoie să zic că pictatul oricum e distractiv?

Ce îți trebuie?

O găletușă, ca să aveți în ce strânge „materialul didactic”.
O zi însorită, ca să mergeți la vânat de pietre de toate formele și mărimile, prin parc.
Niște detergent – ca să le și speli un pic (le va tot învârti între degețele și ar fi bine, totuși, să le cureți puțin).
Acuarele și pensule – ca să dea viață personajelor pictate.
O mușama sau folie de plastic de întins pe masă și niște haine mai uzate de pus pe copil – căci, din propria experiență, am constatat că de la obraji, guriță, degete, burtică și (bineînțeles) hăinuțe, nimic nu scapă nemânjit atunci când faci pietricele pictate!
Apoi dai startul distracției! În funcție de vârstă și dexteritate, te poți aștepta la opere de artă mai realiste sau mai…. abstracte. Dar ăsta e și farmecul! Ideea e să participi și tu. Pictați gărgărițe, omuleți, animăluțe, sau pur și simplu buline și dungi. Nu există reguli! Nu mă așteptam să o prindă atât de tare, credeam că se va plictisi repede, dar nu a fost așa. Acum, singura mea problemă este unde pun atâtea pietre, căci nu mă lasă să renunț la nici una!
Text: Alexandra Tiron. Foto: 123 RF

Comments

comments