Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Activitati creative si distractive pentru vacanta

Activitati creative si distractive pentru vacanta

4 activități creative și distractive pentru vacanță

Plastilină Cumpără un set de plastilină în diferite culori și faceți figurine haioase. Puteți lucra cu plastilină, dar și cu clay, o plastilină mai ușor de modelat sau cu pasta polimerică fimo. Începeți cu lucruri simple (bile, râme), iar când deveniți experți, treceți la lucruri mai serioase, precum omuleți cu fețe haioase. Vrei și alte idei? Încearcă amprente, legume și fructe, ceșcuțe și farfurii, litere și numere, căsuțe, animale sau ornamente. Beneficii Modelajul în plastilină ajută la dezvoltarea creativității și a imaginației, la îmbunătățirea memoriei sau întărirea musculaturii degetelor și a mâinilor. Modelajul în plastilină se poate transforma într-o adevărată terapie, care ajută copilul să se calmeze când e mai agitat.

Păpușă Modelino Păpușa modelată din balon și făină poate fi o jucărie distractivă. Pentru a vă dedica acestei activități creative, aveți nevoie de un balon mai mare. Apoi, cu ajutorul unei pâlnii, umpleți împreună balonul cu făină, dar nu până la refuz, pentru a-l lega. Desenați ochii, nasul și gura. Puteți face chiar o familie întreagă de Modelino folosind baloane de diferite mărimi. Beneficii Acest joc dezvoltă abilitățile motrice, îmbunătățește coordonarea mână-ochi și dezvoltă creativitatea.

Păpuși tricotate Dacă te pricepi la croșetat, poți bricola o păpușică. Nu ai nevoie decât de ață colorată, andrele sau croșetă. Apoi, împreună cu piticul, umpleți împletitura cu bucăți de vată și lipiți ochișori din nasturi. Dacă nu știi să croșetezi, folosește o pereche mai veche de șosete pe care le umpli și le coși în forma dorită.
Figurine din fetru (ideale pentru Crăciun) Cumpără de la magazinele de metraje bucăți de fetru colorat. Pe o coală desenează capul unui cățel haios, de pildă, dar poți contura și un brăduț sau o figură de Moș Crăciun, drept șablon. Taie în fetru, cu foarfeca, figurile desenate pe hârtie, dar și micile detalii care fac deliciul acestei activități creative (boticul cățelului, nasul Moșului, de exemplu). Lipiți împreună aceste mici detalii, pentru a definitiva figurinele.
Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: articol publicat în revista MAMI/ Decembrie 2013

Comments

comments