Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Activitati de vara care dezvolta abilitatile motorii fine

Activitati de vara care dezvolta abilitatile motorii fine

Copilașul care tocmai deprinde abilitățile motorii fine (sau, mai simplu, îndemânarea) trebuie să-și dezvolte forța în degete, încheieturi, antebrațe, coordonarea mână-ochi, precum și capacitatea de a-și mișca degetele independent unul de altul.
Câteva activități distractive de vară îi pot veni în ajutor fără ca el să-și dea seama că, de fapt, își dezvoltă anumite abilități.

5 activități de vară care ajută motricitatea fină

Baloane din săpun
Fă baloane din săpun și spune-i copilului tău să le spargă cu degetul arătător. Acest exercițiu dezvoltă coordonarea mână-ochi și insistă pe abilitatea de a lucra cu degetele separat unele de altele.
Joacă în nisip
Joaca în nisip este una dintre activitățile preferate ale copilului tău, prin urmare e bine să știi că manipularea nisipului între degete îmbunătățește dexteritatea, iar turnarea acestuia dintr-o găletuță în alta antrenează antebrațele.
Buretele cu apă
Umple o găletuță cu apă, dă-i copilul un burete mare, spune-i să-l înmoaie bine în apă și să-l stoarcă în altă găletuță. Trebuie să repete exercițiu până când transferă toată apa dintr-un recipient în altul. Acest joc stimulează musculatura mâinilor și a degetelor.
Ajutor la întinsul hainelor
Întinde o sfoară la o înălțime potrivită copilului și roagă-l să te ajute cu întinsul hainelor. Utilizarea cleștilor de rufe mărește forța degetelor.
La bara de la locul de joacă (sub supravegherea ta)
Agățarea pe bară, menținerea pe aceasta și înaintarea pe elementele acesteia reprezintă nu doar o provocare pentru copilașii aflați într-un loc de joacă, dar și un exercițiu intens pentru musculatura mâinii, inclusiv pentru degete.
Foto: Guliver/ Thinkstock
Adaptare după un articol publicat pe Todaysparent.com

Comments

comments