Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Activități pe care le poți face împreună cu copilul tău în vacanța de iarnă

Activități pe care le poți face împreună cu copilul tău în vacanța de iarnă

Vacanța de iarnă este pentru orice familie cu copii o vacanță mult așteptată și binemeritată. Sărbătorile de iarnă, colindatul, tradițiile, dar și bătăile cu zăpadă sau distracția la săniuș sunt câteva lucruri de care te vei bucura la maxim, alături de copilul tău. Mai mult ca sigur vacanța de iarnă înseamnă multe clipe frumoase pentru cei mici, dar și momente în care aceștia se vor bucura la maxim de prezența părinților.
Atmosfera de sărbătoare este prezentă peste tot, iar copiii se vor simți minunat acasă, alături de părinți, dar și de prietenii cei mai dragi. În toată această perioadă, părinții își aduc aminte de copilărie, așa că mai mult ca sigur vor trăi intens aceste momente. Și tot acum ai putea planifica o listă de activități de care vă veți putea bucura împreună.
Jucați-vă împreună!
Iată un lucru pe care trebuie neapărat să îl faceți. Încercați să găsiți diverse activități, să vă distrați la maxim și să vă bucurați de aceste clipe minunate. Ca atare, fie că veți alege bătaia cu zăpadă, fie să vă jucați în casă, ceea ce trebuie să aveți în vedere este să petreceți timp cu copilul. Chiar și o oră petrecută alături de copil, în activitățile sale îl vor ajuta pe cel mic să se simtă minunat, știindu-și părinții aproape. Puteți încerca să construiți un lego împreună, să faceți un puzzle, să desenați sau să colorați. Aceste activități reușesc să îi stimuleze creativitatea și să favorizeze descoperirile, influențând procesul de învățare. Cunoașterea reprezintă un element important pentru orice copil și trebuie să știi că părinții sunt poarta copiilor spre descoperire, așa că ar fi bine să fiți împreună cu el, atât de Sărbători, cât și după.
Învățați, citiți, scrieți!
Iată un aspect cât se poate de plăcut. Mai mult ca sigur copilul are de făcut lecții sau de învățat și de aceea ar fi bine să transformați această activitate într-una plăcută. Se spune că joaca favorizează procesul de învățare și stimulează memoria și de aceea ar fi bine să faceți temele împreună, să îi arătați că există și un alt mod de a putea să înveți, unul mult mai plăcut. Și încercați să îi explicați de ce este important să meargă la școală, să facă lecții sau să învețe, unii copii fiind nelămuriți în privința acestui aspect.
Mergeți în vacanță
Fie că veți alege o destinație de schi sau o destinație preferată de voi toți, o călătorie în familie va fi binevenită. Veți petrece mult timp alături de copilul vostru, vă veți juca împreună și veți cunoaște lumea. Ați putea alege muntele, drept punct de plecare pentru călătoriile voastre, Disneyland Paris pentru a se întâlni cu prietenii dragi din lumea desenelor animate sau ai putea opta pentru schimbare – să alegi o destinație caldă, în care să poți merge la mare atunci când temperaturile de la noi din țară sunt negative. De asemenea, vacanța la bunici ar putea fi o soluție bună pentru voi toți, făcându-i cunoștință copilului cu tradițiile în care ați crescut, dar și cu colindele.
Vacanța de iarnă și timpul pentru hobby
Dacă copilul iubește să patineze, să schieze sau să deseneze, petreceți mult timp făcând asta. Vacanța de iarnă este suficient de lungă pentru a putea să petreceți astfel de momente, să ajungeți la patinoar, pe pârtia de schi sau pur și simplu să stați în casă să desenați. Faceți multe activități de acest gen împreună și mai mult ca sigur copilul se va simți minunat.
Indiferent de ceea ce veți alege să faceți este important să rămâneți împreună, aceste clipe fiind momente prețioase din viața copilului vostru.
 
Sursa foto: pixabay.com
Sursa text: Agentia Digital Workforce

Comments

comments