Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Activităţi pentru creşterea creativităţii şi dexterităţii copiilor şcolari şi preşcolari

Activităţi pentru creşterea creativităţii şi dexterităţii copiilor şcolari şi preşcolari

Este vară, este vacanţă. Copiii au mai mult timp pentru activităţi distractive, care îi pot ajuta în acelaşi timp să îşi dezvolte creativitatea şi dexteritatea. Există numeroase activităţi care pot fi făcute atât afară cât şi în casă, iar una dintre ele este arta quillingului. Quilling, arta care există de câteva sute de ani, înseamnă bobinarea şi modelarea faşiilor înguste de hârtie pentru a crea un design.
Multe magazine de artă şi hobby vând instrumente de bază şi pachete de benzi de hârtie multicoloră pentru quilling. Hârtia frumoasă şi alte consumabile sunt disponibile şi la furnizorii online. Listă scurtă de necesităţi include fâşii de hârtie uşoară, ac de quilling, penseta, şablon, pensule, foarfecă pentru copii şi aracet, pe care le puteţi achiziţiona de la Arhi Design. Pe lângă acestea, copilul mai are nevoie de multă răbdare şi puţină practică. Va învăţa în scurt timp să se exprime prin artă, şi cu siguranţă va iubi quillingul.
Această activitate oferă copilului oportunitatea de a-şi afla talentele ascunse, lăsându-i libertate de exprimare a imaginaţiei, realizând o formă unică şi reală. Există peste 30 de forme de bază în quilling, iar rezultatul poate fi folosit sub formă de accesorii, decor pentru borcane, felicitări etc. Adevărata artă a quillingului este atunci când copilul combina o varietate de forme pentru a face poze şi decoraţiuni. Principalele forme regăsite în arta quillingului sunt reprezentate de: cerc strâns, cerc lejer, lacrima, petala, ochi, marchiza, semilună, pătrat, triunghi, dreptunghi, semicerc, scut, lalea, rulou, sul, inima, forma v, forma s, forma c, etc. Pornind de la aceste forme se pot realiza adevărate opere de artă.
Quillingul se face cel mai adesea cu fâşii de hârtie late de 3 mm. Începătorii vor descoperi că benzile de hârtie de 6 mm sunt mai uşor de manevrat, iar copiii mai mici vor lucra cel mai bine cu fâşii de hârtie de 12 – 25 mm. Puteţi găsi dimensiuni diferite de hârtie pentru quilling aici.
Pentru realizarea unei forme, hârtia este înfăşurată în jurul acului pentru quilling astfel încât să iasă o formă de bobină. Hârtia este apoi lipită la vârf cu aracet sau lipici, după care bobinele pot fi aranjate pentru a forma flori şi alte simboluri care pot fi folosite ca ornamente.
Făcând quilling, copiii îşi vor dezvolta abilităţi motorii fine, creativitatea şi vor învăţa să fie răbdători. Dar cel mai important, este doar un alt mod de a vă distra alături de copiii dvs., pentru că este o activitate foarte atractivă şi pentru cei mari. Nu vă limitaţi copiii în proiectele lor de quilling. Lăsaţi-i să combine diferite culori şi tehnici, şi veţi fi surprinşi ce minunate piese de artă pot realiza. Quilling este o tehnică de posibilitate şi complexitate nesfârşită. Pe măsură ce copiii progresează, îi puteţi ajuta să înveţe să creeze forme mai complicate, le puteţi arăta exemple de alte creaţii, şi filmuleţe care explica cum se fac anumite modele. Dacă sunt pasionaţi cu adevărat, copiii pot învăţa să realizeze felicitări, invitaţii de nuntă sau botez, mici tablouri, decoraţiuni de sărbători, ornamente 3D, mărtişoare, flori, cutii de bijuterii, rame foto, etc.

Comments

comments