Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Activități pentru vacanța mare

Activități pentru vacanța mare

Pentru că școala s-a încheiat, am adunat la un loc câteva sugestii de activități pentru vacanța mare. Este vorba de proiecte și activități creative care-i vor face plăcere copilului tău.

A venit vacanța mare și, odată cu ea, plecări la mare, la munte, joacă, zile petrecute la bunici și mult timp liber! Pe lângă acestea, poți strecura, din când în când, sub formă de joc, câte un proiect pe care să-l realizezi cu copilul tău.
Alege o zi sau o oră din săptămână când ești liberă și relaxată și poți invita și câțiva dintre prietenii copilului. Lucrând împreună se vor distra mai bine și, cine știe, poate pui bazele uneui atelier săptămânal de creație.

Idei de activități pentru vacanța mare

Desenul și pictura se numără printre activitățile preferate ale copilului tău? Îi place să combine culori, să coloreze, să deseneze ceea ce vede în jur și să-și expună lucrările în casă? Pe lângă încurajările pe care i le oferi, îl poți susține arătându-i noi abordări ale unor activități artistice pentru copii clasice. O idee este să-l înveți să se folosească de acuarele și lumânări pentru a realiza desene într-o nouă tehnică. Copilul are nevoie de lumânări în diverse culori și de acuarele. Cu lumânările, micul artist poate desena pe coala de hârtie. De pildă, dacă lumânarea este colorată, de pildă roșie sau albastră, va rămâne urma ei colorată pe hârtie. Dacă lumânarea este albă, urma ei poate fi văzută atunci când coala este așezată în lumină. Citește mai multe despre tehnica picturii cu lumânarea.
Un urs panda, o felie de pepene, un dinozaur – toate aceste personmaje simpatic epot fi realizate folosind ca material de bază o farfurie din carton. În ce poți face dintr-o farfurie de carton poți afla detalii despre modul de lucru.
La firul ierbii este un proiect ușor de realizat și foarte simpatic. Toate elementele care sunt necesare pentru această activitate creativă sunt confecţionate din hârtie colorată; e nevoie de hârtie verde, pentru iarbă, şi de alte culori pentru flori. Mai trebuie să fie la îndemână un lipici, o foarfecă şi câteva creioane colorate. Află mai multe despre această activitate creativă.
Arată-i copilului tău cărţi viu colorate care ilustrează lumea subacvatică, studiaţi acvarii, puteţi urmări chiar  “Finding Nemo”, dar fă-ţi timp să realizaţi și câţiva peşti din hârtie cu benzi colorate (foto) şi să discutaţi despre cunoştinţele nou dobândite.
Compilație și foto: Adina Gruia

Comments

comments