Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Află secretul vieții de la bebelușul tău

Află secretul vieții de la bebelușul tău

Pentru că suntem părinți, încercăm și facem tot posibilul să îi oferim copilului nostru ceea ce are nevoie pentru a-l ghida către o dezvoltare sănătoasă. El este motivul pentru care continuam să luptam, să muncim și să credem in viață.

Copiii sunt o sursă de fericire, bunăstare și căldură, dar mai presus de asta, ei ne oferă o lecție importantă despre viață.
Ne învață despre răbdare
Zilele trec, la fel și anii, și realizăm că pentru a reuși să continuăm, avem nevoie, asemenea bebelușului nostru, de cineva care are grija de noi. Care să ne asculte și care să ne indrume. Copiii ne amintesc că timpul este singurul care ne ajuta să ne dezvoltam, să ajungem ceea ce dorim să fim. Ne indatoram cu timp persoanelor dragi noua și ii rasplatim cu momente speciale petrecute impreuna. Celor care au investit timp in noi, trebuie să le multumim.  Din acest motiv, de cele mai multe ori, trebuie să ne sunăm părinții.
Ne învată să ascultăm
Atunci când suntem alături de copii timpul parcă se dilată. Acționăm cu căldură și candoare, și răspundem tuturor întrebărilor, pentru că înțelegem că fiecare răspuns pe care îl oferim, este o cărămidă cu scopul de a clădi un viitor. Bebelușul, ne vorbește pe limba sentimentelor. Dacă plânge prea mult, noi simțim că are nevoie de noi și ne oferim cu devotament nevoilor sale.
Copiii ne dau o lecție despre nucleul iubirii în puritatea ei
Iubirea necondiționată. Iar noi oferim afecțiune fără să așteptăm nimic în schimb, o facem pentru simplul fapt că cineva are nevoie de noi, și suntem bucuroși că suntem acolo și putem da o mână de ajutor.
Ne învată să fim atenți
Noi, oamenii, suntem în permanență într-o continuă mișcare, suntem agitați, grăbiți și foarte des ne simțim epuizați. Dar, ca părinți, ne învârtim în jurul copilului nostru, într-un dans minunat, pentru a-l feri de orice ar putea să îi creeze un disconfort. Dacă este agitat, sau speriat, noi îl calmăm, înțelegem că poate îi este foame, sau burtica îl doare, ori poate nu a dormit destul.
Bebelușul ne dă o lecție despre modul în care putem avea grijă de noi, să fim atenti la ceea ce ne spune trupul nostru vis a vis de stilul nostru de viață. De faptul că și noi avem nevoie de răbdare cu noi înșine.
Copiii ne învață să fim răbdători, ascultători și atenți.
Pentru micuțul tău nu contează cu ce anume te ocupi sau cât câștigi, lui îi pasă de zâmbete, de prietenie, de oamenii care îl tratează cu blândețe.
Copilul nostru este un filosof, cu toții am fost asemenea lui cândva.
În plimbările tale, alături de cel mic, încearcă să observi modul în care acesta se bucură de viață și cum explorează lumea fără temeri, fără griji, mânat doar de dorința de a învăța.
Fii alături de bebelușul tău la orice pas și mulțumește-i în fiecare zi.
 
sursa Fortin Agency

Comments

comments