Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Alege aparate dentare de calitate pentru zâmbetul copilului tău!

Alege aparate dentare de calitate pentru zâmbetul copilului tău!

Sănătatea copilului tău este cea mai importantă, inclusiv cea dentară! Pentru că acesta să aibă o dantură sănătoasă la maturitate, trebuie să îi acorzi atenţia necesară încă din primii ani de viaţă şi să îl obişnuieşti cu vizita la medicul dentist.
Foarte mulţi adulţi ajung să îşi neglijeze dantura şi să îşi piardă dinții din cauza traumelor dobândite în copilărie, când părinţii i-au dus în clinici stomatologice îndoielnice, unde problemele de care sufereau nu au fost tratate corespunzător sau cu grijă.
Din fericire, medicina şi tehnologia au evoluat foarte mult, iar acum cei mici pot avea parte de cele mai bune tratamente stomatologice existente la ora actuală. Clinica stomatologică Dr Leahu Pipera este destinată exclusiv tratării problemelor dentare ale copiilor şi adolescenţilor. Aici, ei beneficiază de consultaţii de specialitate, realizate de către medici specialişti cu o vastă experienţă în domeniu, de cele mai bune tratamente de ortodonție (aparate dentare) şi de stomatologie realizate folosind materiale de cea mai bună calitate.
Pentru a le reda copiilor zâmbetul rapid şi fără dureri, medicii de la clinică Dr Leahu Pipera folosesc cele mai performante sisteme de investigaţie şi de diagnosticare. Fiecare copil sau adolescent are o dantură unică şi are nevoie de un tratament cu aparate dentare personalizate, care să se potrivească oricărei particularităţi existente, de aceea, medicii specialişti în ortodonție ai clinicii Dr. Leahu Pipera creează un plan de tratament potrivit pentru fiecare pacient în parte.
Când este momentul să optezi pentru aparate dentare pentru copilul tău?
Foarte mulţi părinţi consideră că dinții de lapte nu au nevoie de aceeaşi îngrijire cum au nevoie dinții permanenţi. Nimic mai fals! Dintii de lapte, chiar dacă sunt temporari, au nevoie de o grijă sporită, deoarece au nervi şi canale radiculare. Cariile pot deveni dureroase şi se pot dezvoltă infecţii serioase, care pot afecta sănătatea celor mici.
Nu trebuie să aşteptăm că cel mic să acuze dureri pentru a merge cu el la consult. Întotdeauna este mai bine să prevenim decât tratăm. De aceea, este indicat că părinţii să îşi ducă micuţii la cabinetul stomatologic de 2-3 ori pe an. Astfel, medicul poate urmărească evoluţia danturii celui mic, să prevină sau să trateze din timp orice problema.
De asemenea, vizită la medicul specialist în ortodontie şi tratamentul cu aparate dentare este o necesitate în oricare dintre următoarele situaţii:
1. În cazul în care copilul are o muşcătura incorectă şi acuză dureri de maxilar, dificultăţi în timpul mestecatului şi tensiune la nivelul muşchilor.
2. În cazul în care copilul are constant resturi alimentare care rămân între dinţi şi nu pot fi îndepărtate în întregime folosind periuţă de dinţi sau aţă dentară.
3. În cazul în care copilul are dinţi strâmbi sau înghesuiţi – ceea ce necesită un tratament imediat cu aparate dentare.
4. În cazul în care prezintă semne de malocluzie dentară, strungăreaţă şi/sau dinţi prea spaţiaţi.
5. În cazul în care copilul prezintă semne de ocluzie deschisă – atunci când dinții superiori şi inferiori frontali sunt distanţaţi când mușcă.
6. În cazul în care copilul prezintă semne de ocluzie adâncă, adică atunci când dinții superiori îi acoperă cu mult pe cei inferiori.
Cum decurge o consultaţie în cadrul clinicii Dr Leahu Pipera?
Pentu a avea siguranţă că cel mic revine cu încredere şi cu voie bună la clinică Dr Leahu Pipera, consultaţia la un specialist în aparate dentare va constă într-un dialog amical cu copilul tău şi cu ţine, pentru a va explică ordinea paşilor tratamentului şi pentru a întocmi planul stomatologic personalizat.
După aceea, medicul va inspecta cu grijă şi atenţie dantură şi maxilarul celui mic, apoi va realiza un set de radiografii şi fotografii (numit set ortodontic), pentru a putea stabili cu maximă precizie diagnosticul. În unele cazuri, este nevoie şi de realizarea unei amprente dentare pentru a proiecta aparatele dentare.
Tratamentul cu aparate dentare de calitate de la clinică Dr Leahu Pipera, urmat de la o vârstă fragedă, este foarte bine tolerat de copii şi, în timp, oferă rezultate extraordinare, fără dureri. În plus, reprezintă opţiunea ideală pentru îmbunătăţirea masticației, a vorbirii şi a sănătății dentare a copilului tău.

Comments

comments