Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Alimentația nesănătoasă, una dintre cauzele ADHD (Studiu)

Alimentația nesănătoasă, una dintre cauzele ADHD (Studiu)

ADHD (hiperactivitatea și deficitul de atenție) reprezintă cea mai frecventă tulburare comportamentală întâlnită la copii. În cazul în care nu este identificată la timp și tratată devreme, aceasta poate interfera ulterior cu desfășurarea normală a vieții copilului, atât din punct de vedere școlar, cât și familial și social, în general.

ADHD: factori de risc

  • genetica ADHD poate fi moștenită;
  • consumul de droguri, alcool și țigări în timpul sarcinii;
  • expunerea la substanțe toxice (plumb);
  • traumatisme cranio-cerebrale;
  • expunerea excesivă la TV sau computer;
  • prematuritatea, dismaturitatea;
  • traumatisme intrauterin sau în primii ani de viață;
  • consumul de aditivi alimentari, conservanți și coloranți, zahăr rafinat.

Legat de ultimul aspect menționat, un studiu britanic, publicat în revista științifică The Lancet, chiar a dat un foarte serios semnal de alarmă arătând o posibilă legătură între consumul de aditivi alimentari și agravarea simptomelor la copii cu ADHD. Mai mult, alte studii au evidențiat că puștii diagnosticați cu sindrom hiperkinetic au devenit mai calmi atunci când li s-a oferit un regim alimentar natural, lipsit de substanțe sintetice adăugate.

Conform rezultatelor, o treime dintre copiii testați au fost mai calmi și mai atenți chiar și după încetarea dietei cu produse nemodificate.
Sursă: revista MAMI, octombrie 2015, Foto: www.pixabay.com

Comments

comments