Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Alimente antirăceală, care întăresc organismul

Alimente antirăceală, care întăresc organismul

Variaţiile bruşte de temperatură şi umiditatea crescută din sezonul rece sunt condiţii prielnice pentru apariţia răcelilor şi a gripelor.

Pentru a preveni îmbolnăvirile în această perioadă, dar şi pentru a accelera vindecarea, poţi să apelezi, pe lângă medicamentele pe care pediatrul le va recomanda în caz de nevoie, la câteva alimente antirăceală, ce îl vor ajuta pe cel mic în lupta cu boala.

Laptele matern

Laptele matern, în special colostrul, este bogat în factori de rezistenţă, inclusiv imunoglobuline, şi este un puternic imunostimulator. Aşa că, dragă mămico, alăptează-ţi puiuţul cel puţin până la vârsta de un anişor, pentru că laptele matern ajută cel mai mult la creşterea rezistenţei organismului copilaşului tău împotriva infecţiilor!

Supa de pui

Pe primul loc în topul alimentelor antirăceală şi a celor împotriva gripei se află supa de pui! Asta pentru că are proteine de cea mai bună calitate, din care se formează anticorpii. Consumată caldă, supa ajută la desfundarea nasului, calmarea durerilor de gât şi scăderea temperaturii. În plus, este plină de vitamine şi substanţe active care ajută la întărirea imunităţii.

Somonul

Fără îndoială ai auzit că acest aliment este o importantă sursă de acizi graşi omega-3, dar ştiai că o singură porţie de somon conţine până la 1.000 U.I. de vitamina D3, vitamină esenţială în lupta cu răcelile? Aşa că oferă-i micuţului tău câte o porţie de somon la grătar în zilele friguroasede toamnă.

Morcovul

O dietă bogată în beta-caroten, care se mai găseşte şi în ardeiul gras, broccoli, cartofi dulci şi dovlecei, protejează mucoasa nazală, blocând germenii înainte de pătrunderea lor în organism. Prepară-i zilnic puiului tău supe şi piureuri din morcovi, precum şi din celelalte legume menţionate ca fiind alimente antirăceală.
Citricele
Consumate ca atare sau sub formă de suc proaspăt, citricele ajută organismul în perioadele de răceală sau gripă. De aceea, ai grijă să nu lipsească din meniul zilnic al copilului tău sucurile proaspete de citrice!

Iaurtul

Cercetările au demonstrat că prebioticele din iaurt pot creşte imunitatea organismului şi îl pot ajuta să lupte împotriva răcelii şi gripei. Oamenii de ştiinţă indică faptul că prebioticele măresc numărul celulelor care luptă cu bolile. În plus, pe lângă efectul lui de imunostimulent, iaurtul este cunoscut ca fiind o sursă importantă de calciu şi proteine, atât de necesare în procesul de creştere a micuţului. Iaurtul nu trebuie să lipsească din meniul copilului în această etapă de dezvoltare.

  • Iaurtul in alimentatia copilului. Acrisor, dar buun de tot!

Foto: 123RF

Comments

comments