Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Alternativa sănătoasă și 100% naturală la antibiotice pentru copilul tău

Alternativa sănătoasă și 100% naturală la antibiotice pentru copilul tău

Sistemul imunitar al copiilor este foarte fragil, așa că e posibil ca micuțul tău să se confrunte cu răceli sau afecțiuni ale sinusurilor încă de la vârste fragede. Mai mult decât atât, atunci când intră în contact cu alți copii, de exemplu când începe să meargă la grădiniță, numărul virozelor începe să crească. Dacă acestea se repetă la un interval de timp prea scurt, e cazul să te preocupi mai mult de sănătatea lui și să îl ajuți să își dezvolte un sistem de apărare mai puternic. Dacă nu ești de acord cu administrarea antibioticelor de la primul strănut, ceea ce nici nu este recomandat, avem pentru tine soluția perfectă, pe care o poți folosi atât în tratarea răcelilor sau virozelor celui mic, cât și în problemele tale de sănătate. Mierea de Manuka, originară din Noua Zeelandă, este produsul natural cu proprietăți foarte asemănătoare cu cele ale medicamentelor, fiind cel mai puternic antibiotic natural cunoscut vreodată. În câte moduri îl poate ajuta pe cel mic acest dar al naturii?

Îl pune mai repede pe picioare

Acest tip de miere este recunoscut în toată lumea pentru efectele sale antibacteriene, mulțumită peroxidului de hidrogen conținut, antivirale, antifungice și antiinflamatoare. Tocmai de aceea, ar trebui să faci din borcanul cu miere de Manuka un sprijin de nădejde, atunci când copilul tău dă semne de îmbolnăvire.
Antibioticele distrug flora intestinală, iar dacă sunt consumate prea des, acestea își pierd proprietățile medicale, pentru că organismul își crește rezistența la ele, așa că e posibil ca la un moment dat pastilele să nu își mai facă deloc efectul. Având la îndemână alternativa 100% naturală, atât copilul tău, cât și tu puteți scăpa de o răceală în câteva zile, fără a vă pune ficatul sau rinichii la grea încercare.
Produsul este unul nepasteurizat și netratat, ceea ce înseamnă că este foarte sănătos pentru toate vârstele, deși, dacă cel mic nu a împlinit încă un an, nu e recomandat să i-l administrezi. Cu cât factorul UMF este mai mare, cu atât și proprietățile antibiotice ale acestuia sunt mai puternice, dar o miere cu un factor mare trebuie consumată numai în cazul unei afecțiuni. Dacă vrei să îi întărești imunitatea celui mic, e recomandat să folosești miere de Manuka UMF 5+.

Îi întărește imunitatea

O singură linguriță de miere de Manuka luată cu jumătate de oră înainte de masă îți va proteja micuțul de răceli, așa că sezonul rece va trece aproape neobservat pe lângă voi. În avantajul tău vine gustul delicios al mierii, pe care copiii îl adoră, așa că nu vor resimți acest tratament preventiv ca pe o povară, ci ca pe un desert pe care au voie să îl savureze înainte de masă. Nu același lucru se întâmplă în cazul pastilelor pentru imunitate pe care i le-ai putea da.

Îi protejează dinții

Pentru că periajul la o vârstă fragedă nu este făcut întocmai bine, din cauza acumulării de particule de mâncare sau zahăr, e posibil ca micuțul tă să se confrunte cu placa bacteriană sau cu gingivita, care, în timp, pot provoca probleme mari ale dinților și măselelor. Cercetările au arătat că mierea de Manuka reduce aceste probleme stomatologice și îl scapă pe cel mic de eventualele afecțiuni bucale.
Dacă cel mic nu e foarte încântat de ideea consumului de miere de Manuka înainte de fiecare masă, poți pune acest produs cu rol de panaceu în laptele pe care acesta îl bea, în iaurt sau în sucurile naturale pe care le consumă, ca să îl înveți de la o vârstă fragedă că o sănătate de fier se obține direct de la natură!
Sursa: Agentia Digital Workforce
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments