Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Andreea Berecleanu, despre copii si nutritie

Andreea Berecleanu, despre copii si nutritie

Andreea Berecleanu este una dintre cele mai indragite vedete si un model pentru multe femei. De aceea am vrut sa aflam care sunt regulile de nutritie in familia ei.
Care sunt regulile tale de nutriție când vine vorba de Eva şi Petru?
Destul de stricte! Dar îi las să se răsfeţe când au poftă de chipsuri sau de popcorn, mai ales la cinema. În plus, ştiu cât de energici sunt şi cât de repede consumă caloriile şi mai ştiu că au aceste preferinţe accidental, nu e un obicei. E mai degrabă un comportament mimetic şi social, mai ales când se distrează într-un grup de copii la o aniversare sau la un film. În rest, ambii copii mănâncă diversificat şi corect. În perioada examenelor îi recomand Evei să bea sucuri, mousse-uri sau cacao cu lapte.
 
Într-o lume în care tot mai mulţi copii suferă de obezitate, fast-food-ul se găseşte la orice colţ de stradă, iar dulciurile sunt desert zilnic pentru mulţi dintre ei, care a fost „strategia“ ta pentru a le forma deprinderi sănătoase copiilor?
E greu să controlezi ce cumpără de la chioşcul şcolii şi atunci te bazezi pe ce i-ai învăţat de mici. Din fericire, Eva si Petru nu sunt deloc atraşi de mâncarea nesănătoasă, ci de cea lejeră, de tip mediteranean. Aşa le gătesc de când sunt mici şi asta preferă. Mereu îmi spun că pastele mele sunt cele mai bune :). Iar la gustări ei aleg fructe, legume sau mousse-uri din fructe şi legume pentru că le asigură energia de care au nevoie prin nutrienţii şi vitaminele pe care le conţin.
Citește mai multe în ediția din ianuarie a revistei mami, acum la chioșcuri.

Comments

comments