
Apa este nutrimentul cel mai important in dezvoltarea psihomotorie a piciului tau si asa va ramane, indiferent de varsta. Fiecare organ intern are nevoie de apa pentru o dezvoltare armonioasa, si pentru ca sa functioneze la parametrii optimi, au nevoie de o hidratare corecta. In caz contrar, locul paharelor cu apa va fi luat de medicamente. Iata cum il ajuta apa pe cel mic sa se faca mare si voinic.
Rolul apei in organismul copilului
Apa regenereaza celulele: ajuta oxigenul sa fie absorbit cat mai eficient la nivel celular.
Imbunatateste digestia: lipsa unei cantitati suficiente de apa din organism duce la constipatie si genereaza o multime de probleme adiacente.
Ajuta la functionarea optima a circulatiei: cand apare deshidratarea, sangele se ingroasa, ingreunand functionarea sistemului circulator. Ca urmare, cel mic se va simti obosit si va acuza dureri de cap.
Regleaza temperatura: apa ajusteaza temperatura corpului, racorindu-l pe interior.
Spala rinichii si detoxifica ficatul: apa ajuta la eliminarea excretiilor din organism si previne formarea pietrelor la rinichi.
Apa face pielea ca de bebelus: organismul imbatraneste in fiecare zi, iar piticul tau nu va avea toata viata pielea curata si elastica, asa ca in copilarie. Pentru ca procesul de imbatranire a pielii sa se desfasoare cat mai lent, da-i sa bea suficiente lichide. Doar asa pielea si muschii vor ramane fermi si la maturitate.
Nu orice apa este buna!
Nu te aventura sa-i dai copilului sa bea apa din fantana sau de la cismeaua din parc. Chiar si apa de la robinet, plina de clor, dar care trece drept „potabila“, poate fi cu greu tolerata de burtica. Opteaza pentru apa minerala imbuteliata – intotdeauna plata, cu un continut scazut de sodiu!