Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Atenţie, dinţişori la orizont!

Atenţie, dinţişori la orizont!

 

Pentru unii copii dinţii erup fără prea mari bătăi de cap. Însă, celor mai mulţi năzdrăvani, apariţia dentiţiei le creează disconfort. Nu poţi grăbi apariţia dinţişorului buclucaş, în schimb îl poţi ajuta pe cel mic să treacă mai uşor peste aceste momente. 
 
Semnele erupţiei: Iritabilitate,tulburări ale somnului,gingii inflamate, dureroase,obrăjori roşii,lipsa poftei de mâncare,posibil creşterea temperaturii, dar nu mai mult de 38,5 ºC, dorinţa de a roade orice (cel mai adesea… tăblia pătuţului);uneori te muşcă de obraz sau de mână, fără a fi considerat comportament antisocial, ci pur si simplu încearcă să-şi calmeze durerea. Adesea poţi să vezi dinţişorul cum taie gingia sau îl poţi simţii dacă plimbi degetul (curat) pe gingia copilaşului.
 

Ajutor în cinci paşi

1.Fii răbdătoare, alintă-l, joacă-te cu el şi ia-l în braţe pentru a mai uita de durere.
2.Oferă-i o jucărie specială de ros. 
3.Masează-i gingia pentru că durerea se ameliorează uneori spectaculos şi puiul este din nou fericit.
4.Dacă gingiile sunt foarte sensibile şi copilaşul este agitat, poţi încerca să-i dai un sirop cu paracetamol care îi va reduce inflamaţia şi va calma disconfortul. 
5.Consultă un medic stomatolog pediatru, care îţi va prescrie un gel special pe bază de lidocaină, care îl va linişti pe micuţ. 

Comments

comments

Lasă un răspuns