Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Baby shower – Cum să organizezi o petrecere pe cinste pentru o viitoare mămică

Baby shower – Cum să organizezi o petrecere pe cinste pentru o viitoare mămică

Ce înseamnă Baby shower

Baby shower este un tip de petrecere adoptat de la americani, devenită foarte populară și în România în ultimii ani. Dacă imediat după nașterea unui bebeluș, toată atenția familiei și a prietenilor apropiați noului cuplu de părinți se îndreaptă asupra celui mic, până ca acesta să vină pe lume, cea care este cel mai des răsfățată rămâne tot mămica. Baby shower presupune o petrecere surpriză dată în cinstea ei, pe care o organizează, de cele mai multe ori, prietenele cele mai bune ale viitoarei mămici . În cadrul petrecerii, aceasta urmează să fie felicitată de toți apropiații, dar și răsfățata cu tot felul de cadouri și dulciuri selecte, ca să-și potolească poftele și să se bucure de ultimele săptămâni, înainte de venirea bebelușului. Iată cum poți pune la punct o astfel de petrecere de succes, fără să cheltuiești o avere. O petrecere pe care viitoarea mămică nu o va uita niciodată.

Cum organizezi eficient o astfel de petrecere

Mai întâi de toate, trebuie să iei legătura cu toate prietenele viitoarei mămici, atât cele comune, cât și cele pe care încă nu le-ai cunoscut personal.Contactează-le pentru a le povesti despre  intenția ta și de ce nu, pentru a primi mai multe sugestii privind organizarea. Imediat după aceea, e bine să stabiliți un buget în jurul căruia să se învârtă cheltuiala finală cu petrecerea. Chiar dacă nu pare, organizarea unui Baby shower nu este tocmai ieftină, așa că e bine să ai certitudinea că îți vei permite să îl pregătești de la A la Z. Dacă veniturile tale din perioada în care plănuiți să o faceți pe viitoare mămică fericită nu se anunță a fi foarte generoase, poți face un împrumut online și rapid cu creditprime.ro, ca să fii sigură că nu rămâi fără bani la finalul lunii.
Va trebui să alegeți o locație pe care să o închiriați pentru o după-amiază între fete. Dacă nu am precizat până acum, bărbații nu prea au ce să caute la astfel de petreceri, pentru că nu-și vor găsi neapărat locul între sucuri naturale și baloane cu heliu. Dacă nu reușiți să găsiți un loc pe care să îl închiriați doar pentru Baby shower, puteți merge chiar acasă la viitoarea mămică, mai ales dacă spațiul vă permite.
Trebuie să aveți la voi neapărat cadouri pentru ea, prăjiturile ei preferate, un tort cu un mesaj amuzant pe care să îl serviți împreună, baloane cu heliu în culorile specifice sexului copilului. Ideal ar fi să veniți însoțite și de un fotograf care să surprindă toate momentele speciale de la petrecere.
Dacă tu ești maestra de ceremonii și vrei să respecți întocmai rețeta americană, iar  restul invitatelor nu au aflat încă sexul copilului, va trebui să comanzi un tort cu glazură albă, sub care se ascunde fie un blat în culoarea roz, dacă va fi fetiță, fie albastră, dacă va fi băiețel. Mămica va tăia tortul de față cu toate invitatele la Baby Shower, iar surpriza va fi pe măsură. Poți cere acesteia să ia de la medicul ginecolog o notiță pe care acesta o sigilează într-un plic, pe care îl dai mai departe maestrului cofetar, păstrând suspansul până în ultima clipă.

Cât costă un Baby shower

Prețul serviciilor unui fotograf depinde foarte mult de perioada pentru care îl contractezi. Noi spunem că două ore sunt suficiente pentru a putea surprinde toate detaliile petrecerii de Baby shower. Serviciile vor costa între 200 și 500 lei, în funcție de popularitatea fotografului.
Tortul care ascunde cea mai mare surpriză a petrecerii (respectiv dacă bebelușul este băiețel sau fetiță) va costa în jur de 250 lei, în funcție de numărul invitaților la petrecere. La acest preț se mai adaugă și cel al dulciurilor suplimentare, care pot costa între 100 și 200 lei, în funcție de preferințele voastre. Ar fi drăguț să ai pregătită și niște șampanie fără alcool, pentru ca și viitoarea mămică să poată ciocni un pahar în cinstea evenimentului fericit.
Cât despre cadouri, aici ai mână liberă să cumperi ceea ce crezi că și-ar dori prietena ta. Îți recomandăm să apelezi la cosmetice 100% naturale, care nu afectează în niciun fel fătul, sau la hăinuțe pentru gravide, de care va avea nevoie cu siguranță în următoarele luni. Petrecere frumoasă!
 
Sursă: Digital Workforce
Sursă foto: Pixabay

Comments

comments