Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Baia zilnică, indispensabilă pentru bebeluş

Baia zilnică, indispensabilă pentru bebeluş

Esenţial pentru o piele sănătoasă este baia zilnică a celui mic, indiferent de anotimp.  Temperatura apei va fi de 35-36 grade Celsius şi se va măsura subiectiv cu cotul sau cu un termometru special, în timp ce temperatura camerei de baie va fi între 24-25 grade Celsius.

 
În cădiţă se pune mai întâi apa rece şi apoi apa caldă şi se amestecă bine.  Nu se va adăuga apă în cădiţă atâta timp cât cel mic se află în ea. Adâncimea apei trebuie să fie de maximum 10 cm, să acopere jumătate din corpul copilaşului, care va fi susţinut permanent de mâna mamei. Sub capul bebeluşului se va aşeza un prosop împăturit, pentru a-l ţine astfel deasupra apei.
 
Pentru început, se spală faţa, ochii, urechile şi gâtul şi ulterior capul şi restul corpului. După baie, bebeluşul va fi şters cu grijă cu un prosop moale şi curat, acordând atenţie pliurilor, urechilor, după care se pot aplica cremele şi uleiurile speciale de îngrijire a pielii pentru copii.
 
Este necesar ca produsele pentru bebeluşi (laptele de corp, crema, săpunul, şamponul) să fie create sub control medical, hipoalergenice, cu pH similar pielii, să nu conţină coloranţi (parabeni) sau parfumuri şi să fie testate dermatologic.
Iritaţii ale pielii pot apărea datorită îmbăierilor de lungă durată (peste 10 minute), a temperaturii crescute a apei (peste 37 grade Celsius) care usucă pielea, a temperaturii crescute în camera copilului (peste 26 grade Celsius). În primele luni de viaţă, bebeluşul este foarte sensibil la factorii de mediu. Astfel, indiferent de anotimp, camera celui mic nu trebuie să fie supraîncălzită sau prost aerisită şi trebuie asigurată o umiditate de 60%. 
 
Pielea bebeluşului conţine o mulţime de terminaţii nervoase ce reacţionează uşor la stimuli exteriori. De aceea, folosirea unui scutec cu putere de absorbţie mare este esenţială la această vârstă. Datorită tehnologiei superioare Dry Max, noul Pampers Premium Care asigură protecţie de până la 12 ore împotriva umezelii. Astfel, se îndepărtează riscul ca scutecul să se frece de pielea bebeluşului sau să permită scurgeri ale lichidului pe lângă acesta. Este foarte important ca pielea copilului să fie uscată şi protejată de umezeală, de temperaturi nepotrivite sau de contactul cu diferite ţesături ce pot vătăma epiderma. 
 
Utilizarea scutecelor Pampers Premium Care alături de şerveţele umede Pampers Sensitive îi va da oricărei mămici oportunitatea de a-i oferi copilaşului său protecţia şi îngrijirea pielii de care are nevoie. Acestea sunt testate dermatologic şi conţin o loţiune specială care ajută la restabilirea nivelului natural al pH-ului, acţionând ca un strat protector pentru piele.  
 
Aşadar, mămicile pot simţi că iau cea mai bună decizie pentru bebeluşul lor atunci când aleg să folosească Pampers Premium Care pentru o protecţie de 5 stele a pielii micuţului lor. 
 
Pentru informaţii legate de dezvoltarea şi îngrijirea micuţului tău, intră pe www.pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secţiunea “Întreabă experţii“. Medicul pediatru Roxana Rusu Puşcă şi psihologul Cristiana Haica te aşteaptă oricând cu sfaturi pentru tine şi îngeraşul tău. 

Comments

comments

Lasă un răspuns